merlot yazdı:
Merhaba
Bir sorum olacak.. bende samsung 42" LCD TV + PS3 + LOGITECH X-540 sistemleri mevcut..
bu dönüştürücüden alıp x540 5+1 sistemimi dijital yapıp surround keyfini yaşamak istiyorum
ancak x540 sistemim ps3 e değilde tv ye bağlı, böylece normal tv izlerkende ps3 oynarkende ses sisteminden sesi alıyorum.. bu dönüştürücüyü ses sisteminden direk tv ye bağlamak istiyorum (tv+ps3) böylece hem tv den hemde ps3 den dolby olarak ses alırmıyım ?
Sayın @merlot, LCD Tv niz Samsung'un hangi modeli acaba?
Son 2 yıldır Samsung TV lerde Dolby Digital kod çözme özelliği eklendi. Böylece ilgili marka, HDMI dan gelen Dolby sesleri hem çözüp TV hoparlörüne vermeye başladı hem de optik çıkıştan işlenmemiş sesi dışarı vermeye başladı. Sizin TV modelinizin de Dolby özelliği var ise hem PS3 den hem de
Dolby yayın yapan TV kanallarından PlayVision decoder vasıtası ile gerçek 5.1 surround ses alırsınız.
Bunun dışında, TV niz Dolby Digital'i desteklemese bile PS3 ve uydu alıcınızı dijital çıkışları üzerinden aynı anda PlayVision decodere bağlayabilirsiniz ve decoderin üzerinde bulunan S butonu ile istediğiniz kaynaktan ses alabilirsiniz.
İyi forumlar...