|
Zaman: 19 May 2012, Cmt 18:04:36
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 4 mesaj ] |
|
|
|
|
|
|
burhanmizrak
|
Mesaj Başlığı: Re: Arıza  Gönderilme zamanı: 08 Şub 2012, Çrş 20:28:08 |
| Site Kurucusu |
 |
Kayıt: 24 Eyl 2005, Cmt 00:00:00 Mesajlar: 2120 Konum: PS3ün üretildiği yerden
|
|
sorun sanki ilk bakışta ısı ile ilgili, işlemci ile soğutucu arasında ki iletken macunu yenileyebilirmisin?
retore sorununu neden verdiğini analiz etmek lazım, versiyon kaç?
_________________ Geldim buradayım ve yorgunum !
|
|
|
|
 |
|
God of War
|
Mesaj Başlığı: Re: Arıza  Gönderilme zamanı: 08 Şub 2012, Çrş 20:41:35 |
| Site Admin |
 |
|
|
Sorun %100 ısı.
Aynı problemi fat kasa ps3'te yaşadım. Cihazın içini açtım, cpu ve gpu'ya bağlı iletken metalin üzerindeki kurumuş termal macunu tamamen sildim, tertemiz ettim. Sonra cpu ve gpu'nun üzerindeki kurumuş termal macunu da tamamen sildim tertemiz ayna gibi olana kadar. Sonra cpu ve gpu'nun üzerini tam kaplayacak şekilde yeni, taze termal macun sürdüm. Sonra sıkıcıa kapadım tekrar cihazı.
Şimdi normal çalışıyor, bunu 1-2 yılda bir tekrar etmek lazım fat kasalarda. Ama uç bir ihtimal olsa da, board üzerindeki ufak çipler artık ısıdan dolayı ayırlmaya başlamışsa, termal macunu yenilesende arıza devam eder. Onun çözümü olmaz işte. Ama büyük ihtimalle öyle değildir, benimki 20 gb'lık ilk çıkan ps3 olmasına rağmen termal macun yenilemeyle düzelmişti.
_________________ Kazancı Allah'tan, kaybı kendimden bilirim.
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 4 mesaj ] |
|
|
|
|
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
|
|
|
|
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|