Zaman: 23 May 2012, Çrş 20:08:13

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

2. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 18 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Forumda Türkçe Kullanımı "her gün bir yeni bilgi"
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2010, Cmt 14:00:07 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

saitim Türk yazı dilinin ele geçen ilk örnekleri Orhun Âbideleri galba emin de değilim bu konuda senin bilgine yarışamam.yani eskiye gidersek diyorsun ya.ama İngilizce'de durum niye farklı abi.onunda kökenine gidersek dediğin gibi "yazıyı biz bulduk hulleleyayaa" ya kadar gider iş ama o zaman neden ingilizcede 500.000 kelime varken bizde 16.500 kelime var.sayılara takılma diyorsun ama dilin zenginliği sadece kullanımla mı olur? #-o yani bilmediğim için soruyorum.rum.eli hisarı. al şimdi ben burda Türkçe'yi zenginleştirdim mi öldürdüm mü? veya naber yerine nabr yazarken naptım?
birde mesela dönerchi olayına ben karşı değilim abiler.psluvex 'in dediğine katılıorm turkish pizza saçma ama bunun sebebi pizza nın Türk kültüründe yerinin olmaması Turksih Mantı ya karşı olmam mesela hatta TurkishMantis olsun mgs4'e de selam çakarız.hep fonetik bunlar.tapu kadastro mesela.nasıl bir fonetikse gece kabusum oluyor söylemesi bile acayip

aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken
parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken

MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2010, Cmt 14:53:08 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

bakış açında haklısın ama bizim zevk aldığımız fizik teoremlerini, belirsizlik teoremlerini, antimadde teorileri ve bulgularını anlamadan yorum yapanlar gibi oluyor bizim bunu yorumlamamız sonuçta linguistik -dilbilim- diye bir bilim alanı var... ve akabinde buradaki teoriler üzerinden oluşturulan fikirler var... sayılara bakacaksak bakacağımız şey şu olmalı gündelik ingilizcede kullanılan kelime sayısıba karşı gündelik Türkçedeki kelime sayısı... ya da bilim dili olup olmadığını kıyaslarken ki bir bilim alanında İng ya da Tr terim sayısı gibi ve ayrıca unutmamak gereken bir durum da çağın medeniyeti kimdeyse malesef onun dili daha etkin oluyor -buna bir ad takılıyordu da hatırlamıyorum şimdi- İng den önce kısa bir dönem için Fransızc bu şekildeydi ondan önce de yine kısa bir dönem için Türkçe... kısa dediğim dönemlerin en kısası 200yıl ya o da ayrı mesele... sonrasında belki Çince,Japonca ya da Rusça olabilir veya bakarsın "genç beyinlerimizle" atılım yaparız da eskaza tekrar Türkçe olur...

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2011, Çrş 04:35:59 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

ya saitim hani 'anlamadan yorum' yapıyoruz bir çok şey de abi evet ama. her şeyi bilemeyiz ya. bir şeyler konuşacaz abi. bir şey söylicez. siyasetten kim anlıyo hacı? ama alalım elimize mikrofon herkes bir şey anlatır. ya abi şu denge bilekliği cartu curtu var ya onu kullananlarla bir röportaj var adamın biri "memnun musunuz?" sorusuna "valla çok memnunum. bunu taktığımdan beri çok dengeli besleniyorum" diyor.
yani demek istediğim herkes her şey hakkında konuşur abi :lol: ama anlamadan ama dinlemeden ama bilmeden. bilen gören uyarır insanlık vazifesini yapar.konuyu da hortlattım gece gece he!
türkçe'mize bilgi demişken zamir nedire cevap veriyorum. lütfen devam eden de zarf nedir'e cevap versin. Zamir:
Zamir veya adıl, ad olmadıkları halde cümlede varlıkların yerine kullanılabilen, varlıkların yerini tutan ve adların yerine getirdiği tüm işlevleri yerine getirebilen kelime veya ek. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri kelimeleri ve bu, şu, o; kim, ne; biri; -ki ekleri zamirlere örnek gösterilebilir

aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken
parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 2. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 18 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: