|
Zaman: 23 May 2012, Çrş 20:09:08
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
|
|
|
|
| Yazar |
Mesaj |
|
stranger71
|
Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...  Gönderilme zamanı: 22 Eki 2009, Prş 17:41:30 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
Durmaz_ yazdı: RahiP yazdı: Yazılanları okudum. Bir çoğuna kişisel olarak katılmakla birlikte, tabanda sizler gibi düşünmüyorum.
Sebeplere gelince, 1) Bu oyuna 85 tl diyorsunuz. Aldığınız ve bildiğiniz yerler olabilir. Tronixweb de oyun 58 USD'dir ve fed-ex ile 71 USD'ye çıkar. Bu da şu anki kurla yaklaşık 105 tl'ye tekabül eder. Satan kişinin nereden aldığını bilmeden ki,msenin yorum yapmaya hakkı yoktur.105 tl'ye aldıysa yaklaşık %43 karla satmaya çalışmıştır ve hiç bir ekonomist veya işletmeci bunun fahiş bir kar olduğunu iddia edemez. Çünkü bilirler ki, kar, ürüne rağbet, yeniden edinme riskleri ile doğru, bulunabilirlik ile ters orantılıdır. Yarın öbür gün usd kurunun 1,70 olmayacağını kimse garanti edemez.
2) Serbest piyasa ekonomilerinde bile kotalar olduğu doğrudur ve devletin satılan üründe tüketiciyi korumak için tavan fiyat belirlediği doğrudur. Şu var ki, orijinal ithal piyasa ürünü alan bir insan bu oyunu 189 tl den alacaktır. Evet, ithalatçının inanılmaz ithalat yükleri vardır ve korunması gerekir. Ama burada savunulması gereken ithalatçı iken, herbirimizin şahsi ithalat hakkı, takas hakkı, yurtiçi kaçak satıcılardan alma hakkı varken ithalatçı savunulmuyor da, burada biri, orijinal satış fiyatının altında satınca neden taşa tutuluyor. Sonra ithalatçı demez mi herbirimize, kardeşim, o zaman siz neden benden almıyorsunuz da, gidiyor başka yerlerden alıyorsunuz? Neden kendinize "haksız çıkar" sağlıyorsunuz?
Yani, siz tr içi satış fiyatının yarı fiyatına alırken "çıkar"ınız yok da, biri tr fiyatının altında satmaya çalışınca, çıkarı mı oluyor? Ha, eğer serbest piyasa ve haklar devreye girer deniyorsa, satmak isteyenin de bu haklardan sonuna kadar yararlanması gerektiği unutulmamalıdır.
3) Birisi 150 tl ye satmak ister, alan alır, almayan almaz. Bazılarımız 189 tl'ye orijinalini alır, bazılarımız almaz. Tüm bunları alan insanlara keriz der satanlara küfür (küfür edildi demiyorum, lafın gelişi) edersek, haddimizi aşmış oluruz. Çünkü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizlerinki biter. Eğer, birinin 150 tl'ye satma yasağı yoksa, satmaya çalışabilir kardeşim. Onun özgürlüğüdür, laf söylemek bize düşmez. Ha, Üçkağıtçılık yaparsa, en ağırından lafı benden yer.
Demem o ki, o kişiye kimse cevap vermemeliydi, almaya niyetli biri varsa sadece o yazmalıydı.  bazı arkadaşlar ne kadar çatafatlı yazarsam o kadar haklıyım sanıyor gerçekleri görmek lazım işte arkadaşın görebildiği !! gibi  çatafatlı değil şatafatlı dır o...
_________________ Metin ÖZKUL Psn: stranger_71 Beklediğim oyunlar geldi...Sorun şu ki...Bu memlekette kriz bitmemiş.  ...Ben de başka türlü çözdüm olayı.
|
|
|
|
 |
|
valentine71
|
Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...  Gönderilme zamanı: 22 Eki 2009, Prş 17:58:55 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 17 Haz 2008, Sal 00:00:00 Mesajlar: 958 Konum: Ankara
|
nightmare666 yazdı: valentine71 yazdı: Saitim, yanlış bilmiyorsam kıro, küçük çocuk demekti sanırım kürtçede. Arkadaş yazınca düşünmemiştim. İroniye bak be. Vallahi şansa bak ballı adamsın kekoSenin gibi basit bir cümleyi bile anlayamayan bir insanın, yukarıdaki, önceki cümlelere göre bi nebze daha zor olanını anlamasını beklemiyordum. Hala çocukça mesajlar atıyorsun. Seni insan yerine koyup cevap yazmamak lazımdı ama. Neyse...
_________________ All I want is your understanding As in the small at of affection 'Why is this my life?' Is almost everybody's question
I preferred peace Wouldn't have to have one worldly possession But essentially I'm an animal So just what do I do, with all the aggression?
It's even dark in the daytime It's not just good, it's great depression When I was lost I even found myself Looking in the gun's direction
|
|
|
|
 |
|
nightmare666
|
Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...  Gönderilme zamanı: 22 Eki 2009, Prş 18:09:59 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 20 Kas 2006, Pzt 01:00:00 Mesajlar: 2140 Konum: KÃBUSLARIN
|
valentine71 yazdı: Senin gibi basit bir cümleyi bile anlayamayan bir insanın, yukarıdaki, önceki cümlelere göre bi nebze daha zor olanını anlamasını beklemiyordum. Hala çocukça mesajlar atıyorsun. Seni insan yerine koyup cevap yazmamak lazımdı ama. Neyse... Sen giderken biz geliyorduk benimle ilk konuşan sensin halada cevap veriyorsun söylediğin sözlerle yaptığın davranışlar çelişiyor insan yerine koymuyorsan sus kapat çeneni ozaman nato kafa nato mermer
_________________  PSN id: Nightmare666-82
|
|
|
|
 |
|
The_Joker
|
Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...  Gönderilme zamanı: 22 Eki 2009, Prş 20:00:04 |
| İnceleme Editörü |
 |
Kayıt: 24 Nis 2009, Cum 00:00:00 Mesajlar: 1122 Konum: Ankara-İzmir
|
ohhh beee.... vallahi özlemişim bu tartışmaları.. Sitemizin tekrar canlandığını görmek çok sevindirdi beni.. --- Nedimim.. destur be oğlum... daha dün geldin.. ama genede ayrı kalmak sana yaramış.. Bu kadar ''dalaşma'' mesajına rağmen hala bozmamışsın edepli çizgini.. Ben ayar verirsin diye düşünmüştüm şaşırttın beni.. --- Yavaş yavaş eski halimize dönüyoruz.. güzel.. güzel!! 
|
|
|
|
 |
|
psturksercan
|
Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...  Gönderilme zamanı: 22 Eki 2009, Prş 22:07:40 |
| Ceo |
 |
Kayıt: 06 Şub 2007, Sal 01:00:00 Mesajlar: 2328 Konum: Playstation Olan Heryer
|
|
Son... Yönetim asla niye bu fiyata oyun satıyorsun tu kaka diye bir uyarı yapmaz. İlgilenmez bile, başlık anlamsız değilse, büyük harfler kullanmamışsa veya küfür etmemişse vs vs... Yönetim fahiş fiyatı eleştiren üyelere de karışmaz veya uyarı yapmaz, harfler büyük değilse, küfür etmemişse, kelimelerde hakaret yoksa.
Sonuç: İsteyen istediği fiyatı koyabilir, isteyen istediği fiyata eleştiriyapabilir ancak başlık tadından çıkarsa, ortam gerilirse ve nihayetinde tartışma hakarete ulaşırsa, yönetirim kestirip atmalıdır. Nokta ve kilit...
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir |
|
|
|
|
|
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|