Zaman: 23 May 2012, Çrş 20:09:34

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [ 66 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 17:37:42 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Sevgili arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi siz genç arkadaşlarımla muhabbeti çok sevdiğim için bu siteye takıldığımı ve hoşça vakit geçirdiğimi benim mesajlarımı takip eden herkes bilir.Bunca işimin arasında elimden geldiğince hem birşeyler verebilmek hem de keyifli bir ortam olduğundan bu siteye takılıyorum.Hemen hepinizin(!) iyi niyetli genç arkadaşlarım olduğunuzu düşünüyorum.Çoğunuz üniversite öğrencisi,pek çoğunuz ailesi ile kalan insanlar ve az bir kısım ise çalışıyor anladığım kadarıyla.Şimdi bunları niye yazıyorsun Metin abi diye sorarsanız genç kardeşlerim hemen açıklıyorum.Bugün bir ilan ile karşılaştım.Adamın biri 150 liraya Uncharted satmaya çalışıyordu.

Şimdi bu siteye gecesini gündüzünü katıp yön vermeye çalışan arkadaşlar var.Karpuzcu,Burhan Mızrak,psturksercan,Darker,serhatps3,the greywolf ve adını hatırlayamadığım birçok arkadaş bu forumu bir yöne çekmeye çalışıyor.Forum nedir?Bir tartışma alanıdır.Aynı zamanda bir yardımlaşma alanıdır.İnsanı kazıklama ve bir sürü sağılacak insan var burda diye düşünme yeri değildir.Biri birini kazıklamak istiyorsa bu sitede yeri yoktur.Kimse bana maval okumasın.Yok bana gelip deselerdi daha ucuza verirmisiniz?Yok benim imkanım yok ben daha az para verebilirim vs. vs.Kimse bunları demez.Aslında kimseye bunu dedirtmemek insanlıktır.Bunun adı pazarlık değil insan sövüşlemektir.Biz bu siteye reklam veren adamları bile icabında topa tutuyoruz.Fiyat politikanızı değiştirin diye cağrıda bulunuyoruz derken adamın biri çıkıp başlık atacak ve Uncharted 2 150 lira diyecek.Yok öyle bir şey.Hiç kimse bana anlatmasın yok serbest ekonomiydi oydu buydu diye.Ben hem okulunu okudum hem de yöneticilik yapıyorum bu konu ile ilgili.Fahiş fiyat satış yaparsanız sattığınız ürün aynı statüye sahip ürünse yeni kanunlar ile getirirler malınızı ve derler ki benim paramı iade edin.Sen yurtdışından 85 e getiripte 150 ye satmaya çalışıyorsan ve yüzlerce,binlerce üyesi olan bu sitede insanları kandırmaya çalışırsan sana küfür ederler.Bu küfürün bedeli de arada kazandığınız para doğrultusunda yutulur yada yutulmaz.Bu arkadaş yutamamış ve bana öyle bir küfür edecekmiş ki ben uyuyamayacakmışım.Evvela iğneyi kendine batıracaksın sonra çuvaldızı eline alıp insan arayacaksın.Ben bu arkadaşa özelden gereken cevabı onun anlayacağı biçimde verdim.Bundan sonra da şunu söylüyorum...Bu siteden ne bir çıkarım ne bir karım var ama insanları aptal yerine isterse bu sitenin yöneticileri koymaya kalksın önce ben dikilirim karşılarına.Şimdi bu siteye emeği geçen arkadaşlardan ricam bu tarz mesajlara prim verdirmeyin.Biz bu sitede 150 liraya birine oyun çaktırırsak bu size yeminle diyorum kul hakkına girer ve bunu kimse ödeyemez.Kendimizi tartalım.Sitemize ve sitedeki arkadaşlarımıza sahip çıkalım.Kimse kimseyi ezemez ve kimsenin kimseyi...KAZIKLAMA hakkı yoktur.

Mesaj Başlığı: Re: Forumun çıkar amaçlı kullanılması...
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 17:56:42 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Metin Bey yazınızı okudum.Yazdıklarının yüzde 99'una imzamı atarım.Yalnız arkadaşa verdiğin cevap bence biraz ağır olmuştu.Onun dışında yazdıkların tamamen doğru.
Ayrıca isteyen istediği fiyatı verir diyerek konuyu kilitleyen forum yöneticisini kınıyorum.Arkadaş sen hangi formun yöneticisisin açıklada bilelim.Sen bu sitedeki üyelerin hakkını korumayacaksan senin bu sitede niye yöneticilik yapıyorsun .Burası bir paylaşım sitesi.HEm burda bir aileyiz de hemde ailenden birini kazıklamaya çalışanı koru.Gerçek hayatta da böyleysen sorun yok ama bunu bırak ailene tanıdıklarından birine bile yaptırmayacağından eminim.Yazdıklarını tartarak yazmanı,üstlendiğin misyonun gereğini layıkıyla yapmanı istiraham edicem.Şimdi cengaver gibi bana da sallama nerde yanlış yaptım diye düşün bence.

11/11 (CRYSTAL )FOREVER

In Trance We Trust
1-Armin Van Buuren 2-Tiesto 3-Markus Schulz 4-Yahel 5-Joop 6-Tangun 7-Cure-Shot 8-U.F.U.K 9-Barış Türker

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 18:30:21 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Yazılanları okudum. Bir çoğuna kişisel olarak katılmakla birlikte, tabanda sizler gibi düşünmüyorum.

Sebeplere gelince,
1) Bu oyuna 85 tl diyorsunuz. Aldığınız ve bildiğiniz yerler olabilir. Tronixweb de oyun 58 USD'dir ve fed-ex ile 71 USD'ye çıkar. Bu da şu anki kurla yaklaşık 105 tl'ye tekabül eder. Satan kişinin nereden aldığını bilmeden ki,msenin yorum yapmaya hakkı yoktur.105 tl'ye aldıysa yaklaşık %43 karla satmaya çalışmıştır ve hiç bir ekonomist veya işletmeci bunun fahiş bir kar olduğunu iddia edemez. Çünkü bilirler ki, kar, ürüne rağbet, yeniden edinme riskleri ile doğru, bulunabilirlik ile ters orantılıdır. Yarın öbür gün usd kurunun 1,70 olmayacağını kimse garanti edemez.

2) Serbest piyasa ekonomilerinde bile kotalar olduğu doğrudur ve devletin satılan üründe tüketiciyi korumak için tavan fiyat belirlediği doğrudur. Şu var ki, orijinal ithal piyasa ürünü alan bir insan bu oyunu 189 tl den alacaktır. Evet, ithalatçının inanılmaz ithalat yükleri vardır ve korunması gerekir. Ama burada savunulması gereken ithalatçı iken, herbirimizin şahsi ithalat hakkı, takas hakkı, yurtiçi kaçak satıcılardan alma hakkı varken ithalatçı savunulmuyor da, burada biri, orijinal satış fiyatının altında satınca neden taşa tutuluyor. Sonra ithalatçı demez mi herbirimize, kardeşim, o zaman siz neden benden almıyorsunuz da, gidiyor başka yerlerden alıyorsunuz? Neden kendinize "haksız çıkar" sağlıyorsunuz?

Yani, siz tr içi satış fiyatının yarı fiyatına alırken "çıkar"ınız yok da, biri tr fiyatının altında satmaya çalışınca, çıkarı mı oluyor? Ha, eğer serbest piyasa ve haklar devreye girer deniyorsa, satmak isteyenin de bu haklardan sonuna kadar yararlanması gerektiği unutulmamalıdır.

3) Birisi 150 tl ye satmak ister, alan alır, almayan almaz. Bazılarımız 189 tl'ye orijinalini alır, bazılarımız almaz. Tüm bunları alan insanlara keriz der satanlara küfür (küfür edildi demiyorum, lafın gelişi) edersek, haddimizi aşmış oluruz. Çünkü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde bizlerinki biter. Eğer, birinin 150 tl'ye satma yasağı yoksa, satmaya çalışabilir kardeşim. Onun özgürlüğüdür, laf söylemek bize düşmez. Ha, Üçkağıtçılık yaparsa, en ağırından lafı benden yer.

Demem o ki, o kişiye kimse cevap vermemeliydi, almaya niyetli biri varsa sadece o yazmalıydı.

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 18:43:21 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

RahiP

=D> =D> =D>

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 18:44:57 
Site Kurucusu
Kullanıcı avatarı

Olayları sürekli bize maal ediyorsunuz bende onu anlamış değilim, Satıcı ile aranızdaki problemleri bizim yüzümüzden mi yaşamıyorsunuz? Bizmi fiyatları değiştirin diyoruz? yada bizmi 180 TL oyun satın diyoruz. ###

"isteyen istediği fiyatı verir" politikası ile konuları kilitlemiyoruz. İnsanların anasını avradını olaya katıp küfür yazdıkları için, yorum yapmayı bilmeyenler kavga çıkarttığı için kilitliyoruz. cado34 arkadaşım sen bizi kınamaya devam et...

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 18:53:32 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Gereksiz konu :!:

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 19:06:37 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

alper-95 yazdı:
Gereksiz konu :!:

Gereksiz Mesaj :!:

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 19:34:01 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

son bir kaç gündür noluyor bu siteye arkadaşlar millet gene birbirine düşmeye başladı :!: :roll:

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 19:40:46 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

ertem yazdı:
son bir kaç gündür noluyor bu siteye arkadaşlar millet gene birbirine düşmeye başladı :!: :roll:

evet son 2 haftadır herkes birbiri ile tartışıyor ne oldu ki böle.gerçi forum tartışma paylaşma platformu ama daha önceden ben hiç böyle görmedim :roll:

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 20:31:00 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Sevgili Rahip

Benim bildiğim yerler aslında sizinde bildiğiniz yerler.Hepimizin bildiği bu yerlerde oyun 35 pound ve 60 dolar arası oynuyor.Fedexle getirtmeyiveririrz bizde. :wink: Bu ülkede pay pal ile yaptığınız ödemelerde günlük hatta anlık kur alınır ve hesabınızdan öyle düşer.%43 kar fahiş değil demişsiniz.Yahu açılmış oynanmış 2. el oyun 150 lira olur mu?Peki soruyorum madem %43 kar size fahiş gelmiyor Havuz elektronik bugün 100 e sattığı 0 oyunlara 150 lira oldu derse tepkiniz ne olacak.Kurun 1700 olmayacağını kimse garanti edemez haklısın ama ortada böyle bir olay yok.dolar 1600 liraya dayandığında oyunlar 120 liraya kadar çıktı ne oldu.Almaya devam ettik.İlaveten gümrükte Aral ithalat ve diğer oyun getiren tüm firmalar çatır çatır gümrük vergilerini ödüyorlar.Madem işi buraya getirdiniz hepimiz zan altında kalırız.Ama aslında kalmayız ben 189 liraya oyun almıyorum diye vatan haini olmuyorum.Akıllı oluyorum.Devlet bana 100 avroya kadar hatta bayramlarda 300 avroya kadar ürün getirme hakkı veriyor.Benim getirttiğim ürün gümrükten geçiyor ve evime kadar geliyor.Bana verilen hakkı sonuna kadar kullanıyorum.Düşüncelerine katılmakla beraber sevgili rahip isteyen 150 satara katılmıyorum.Katılmayacağım.150 ye satamaz.Ha isteyen gider 189 a alır.Ben ona karışamam ama 2. el oyun 150 ye satılmamalı.Özgürlük demek hadi yahu 100 e mal olmuş olsun.Bunu satış fiyatının bir raici vardır.80 90 hadi 100 olsun bir şekildir ama ben aldım oynadım.Sıkıldım kullandım 150 satarım.Yok ama böyle bir özgürlük.Adam özgür olacak diye başkasının kazıklanması hoş mu arkadaşım.

Arkadaşlar hatta konuyu gereksiz gören arkadaş sen bile şunu bilesin.Benim amacım polemik yaratıp tartışma çıkartmak değil.Herkesin hakkının korunması ve gözardı edilmemesi.Forum tartışma ortamı dedik.Kavga değil.Bizde burada konuşarak meseleyi çözelim ki bir daha böyle birşey olursa tepkimizi hep beraber verelim.Böyle bir şey varmı arkadaşlar...Arkadaş diyorki ben 150 istiyorum ama biri bana derseki benim pek durumum yok ben ona 100 e vereyim.Ben o arkadaş giderken bu satış taktiklerini yapıyordum.Bu satış taktikleride eskidi.Bugün dünyamızda geçerli değil.Ben buna karşıyım.Kimsenin kimseyi kullanma hakkı yok.Hele hele 2 keyif alıp 2 karaladığım şu forumu ve arkadaşım diyeceğim genç kardeşlerimi ben kendi payıma ezdirmem.Eğer ucuz oyun almak istiyorsanız ve yabancı dil bilmiyorsanız bana özelden ulaşın arkadaşlar.Size hangi oyunun hangi fiyata kaç para kargo ile gönderileceğini tek tek izah ederim.Elimden ne geliyorsa yaparım.Zaten sitemizde nasıl oyun alınacağı filan başlık halinde belirtilmiş.Siz beni dinleyin gençler.Size gereksiz gelse de bu konuyu okuyun.Kendini kurt zanneden çakal dolu ortalık.

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 20:39:39 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

edit: ben bu mesajı yazrken stranger hoca üstteki mesajı eklemiş ve 2.el piyasaya değinmiş :)
2.paragrafımda değinmediği atladığı nokta demiştim de artık değinmiş oldu

stranger71 ve RahiP ekonomi olarak yaklaşmış olaya benim sadece ufak bir girişim vardı (sevmiyorum bu disiplini) ötelemişler.. ikisi de yazdıklarıda haklı ama gel gelelim atladıkları bir nokta var...

2.el piyasasıyla sıfır ve spot piyasayı aynı anda ele alan yaklaşımdalar, RahiP hocada bunu daha net tespit edebiliriz... 2sene önce bunun en büyük kavgasını ben vermişimdir o zaman forumda sadece üyeydim ve bu mücadelem sırasında da tonla küfür yemiştim.... ama bana o küfredenler sitede değiller şuan ve site onların bıraktığı noktadan maddi manevi çok ileride ve inşallah yoluna da devam edecek hayırlı bir şekilde...

2.el piyasaları para piyasasındaki 3üncül piyasalar gibi düşünebilirsiniz, şartları koşulları kendi muhataplarınca (türk oyunculardan 2.el mal tasarruf edenler) belirlenir yani...

stranger hoca ile arasında pm den nasıl bir yazışma geçmiş bilmiyorum o arkadaş arasında ama "küfür ettim sana" satır arasının okunması olmamış hocam...

konunun kitlenmesinde sercan abinin isteyen istediği fiyato koyar size ne yaklaşımına kesinlikler karşıyım, bu forumun aile olma, dostluklar kurma iddiası varsa piyasasını oluşturan değerler var demekti ve hatta maddi kaygı gütmemek demektir kimi zaman...

isteyen istediği fiyata satış yapacaksa, isteyen istediği tasarrufta bulunacaksa eski üye sistemine geri dönelim ve aile olamadık tekrar yığın olalım diyerek yola devam edelim...

son olarak "niyet okuma" niyetinde değilim ama o arkadaş oyunu sattığını söylediği paragrafı komple büyük harflerle yazmış ya, bunun manası da neredeyse küfür etmekle eşdeğerdedir net ortamında.... büyük harf kullanımı (imla harici) hakaret,öfke ve hiddet belirtir...

son olarak bu kardeşe şunu sormak istiyorum ki madem 110a satabiliyorsun (ki o bile fazla 2.el oyun için) ve hatta "yemişim parasını" diyorsun, madem bu kadar önemli değil maddiyat ve "samimiyetten" bahsediyorsun.... emin misin? ya da şöyle sorayım samimiyetin değeri 150tl-110tl=40tl midir...

En son the_greywolf tarafından 21 Eki 2009, Çrş 20:43:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 20:41:18 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Konum: Kimselerin gelemedigi, gelipte göremedigi, görüpte dönemedigi yerden
Faiş fiyat verenlere pirim tanımazsınız olur biter diyeceğim ama aramızda bazı arkadaşların fiyatlardan haberi olmuyor, normal zannedip alıyor yazık oluyor sanırım faiş fiyat verenlere bir yaptırım uygulamaya hakkımız yok sonuçta demokratik bir ortam azıcık piyasayı takip etmek şart :idea:

Resim

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 20:44:11 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

eleştiri demokratik yaptırımdır

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 22:09:22 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

stranger71 arkadaşımızın tüm dediklerine %1000 katılmakla beraber fiyat olayının tamamen abartıldığını düşünüyorum. Arkadaşın açtığı konuya da baktım. Her mesaj yazanın yazdığı da doğru, arkadaşın istediği fiyat çok arsızca, kabul edilebilir değil katılıyorum. Ama forumda öyle şeyler yazılabiliyor ki herşeye de takılırsak, herşeyi de ciddiye alırsak hayattan zevk alamayız arkadaşlar. Bu konu muhatap olunabilecek bir konu değil. Takıntı yapmak yerine, arkadaşlar bu arkadaştan almayın diye kibarca yazılsaydı kimse tahrik olmazdı. Gerisi atışma, konuyu açanın kötü üslubu. Benim size kızmam ise bu adamın üstüne gidip zaten yeni yada amacı belli adamı "KESİN BE KENDİNİ ZEKİ SANAN ZAVALLI TOPLUĞU" dedirtmenizdir. Sırf bu yüzden acilen siteden uzaklaştırılması gereken bu nadide zeka yumağı arkadaşın söylediklerini ciddi almayıp, sadece diğer insanların kanmaması hakkında, fazla üzerine gitmeden uyarı yapıp geçiştirseydiniz eminim benim de dahil olduğum bu sitemizin güzel insanları, hiçbirimiz bu lafı yemezdik. Bu insan zaten böyle davranarak kalıcı olmadığı için, umursayacağını da sanmıyorum. Lütfen bu tipte adamlarla polemik yapmayınız. Esas problem bu fiyatı çekebilmesi değil, sonrasında umarsızca herkese hakaret edebilmesidir. Burada hakaret ettiği insanlar benim şahsen tanımadığım fakat hergün siteyi kullandığım ve mesaj yazmasam da muhakkak konuları okurken düşüncelerini takip ettiğim ve samimiyetle düşüncelerine önem verdiğim insanlar. Üye alım sisteminin de beyhude olduğu görülmektedir. İstenilen fiyat bir nebze, devamındaki pişkinlik ve tavır, girilen polemikle artmıştır. Lütfen ciddiye almayınız her yazılanı da arkadaşlar. Kimse cevap vermezse basar gider, bu adamlardan laf yemeyelim arkadaşlar... Eleştiri demokratik yaptırımdır da "anlayana"...

http://about.me/mgokmengungor

MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2009, Çrş 22:18:38 
Ceo
Kullanıcı avatarı

Şimdi öncelikle şunu yazayım cado nickli arkadaşa ve greywolf kardeşime...Başlık satış yapan arkadaşın ürünü satmasını bildirmesiyle kilitlenmeye yüz tutmuştur. Yani asıl olay satışın yapılmasının belirtilmesidir. İkinci konu ise bu başlıkta bir kaç kelimenin Burhan tarafından bizzat benimle paylaşıldı. Hiç hoş olmayan kelimelerdi. Ne yapalım ne edelim de bu kelimeler kullanılmasın dedik ve gereğini Burhan yaptı, editledi. Sonra ortalık gerilince ki üstüne de satış yapan arkadaş satışı yaptığını belirtince ben de kendimce fikrimi yazıp konuyu rafa kaldırdım. Sonuçta satışlar ve takaslar bitince ve o konuyu da görürsek konuyu kaldırıyoruz zaten.

Hiç uzun uzun derin cümleler kurmadan tekrar fikrimi belirteyim, bence bir insan elindekini ister 150 ye ister 500 e satar. Fikir beyan etmek başka, yorum yaparken kızmak başka. Kazıklanma olayı çift taraflıdır, alıcı çıkmazsa kazık olmaz. Bu ilik nakli veya organ bağışı değildir. Yani farklı yerlerden temin etme şansın her zaman vardır, belki ggeç olur ama mutlaka olur. Dediğim gibi bir organ naklinden bahsetmiyoruz. O nedenle fahiş fiyatla satış yapan satıcıyı cezalandırmanın en iyi yolu, ALMAMAKTIR. Herkesin bu konuda fikri olduğu gibi benim de fikrim budur.

Son olarak cado nickli üyeye yazıyorum. Gerçek hayatta nasıl olup olmadığım seni ilgilendirmez. Kazıklanma konusunda yazdıklarına da yukarıdaki yazımda cevap verdim. Forum konusunda ne diyorsan yaz, diğer hayatım veya yaşamamım veya hayat tarzım seni bağlamaz.

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 5 sayfa) [ 66 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: