|
Zaman: 24 May 2012, Prş 08:56:51
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
|
|
|
|
| Yazar |
Mesaj |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 08 Oca 2012, Pzr 22:02:37 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 07 Şub 2008, Prş 01:00:00 Mesajlar: 5841 Konum: istanbul-beykoz/ giresun-görele
|
islami literatüre göre değerlendierceğim gene, bence jose iyiinsan ve iyi insan olup iman (islami) etmeyenler cehenneme gitmiyor, toprak oluyor... toprak olmaktan kasıt nedir onun yorumu farklı şimdi, sonuçta öte tarafta herkes huzuruna çıkacak Tanrı'nın, kendi hesabını kendi görsün, biz sevenleri dua edelim sonuçta Allah'ın rahmeti geniş... filmleri en son peşpeşe izlersin, hiç vakit ayırma bence, kitapm sardıysa yardır kitaptan, ben kaç vakittir battle royal okuyacam anasını satim filmleri izledim diye romanı almaya bile tenezzül etmiyorum erteliyorum, jose nin körlük ünün filmini izleyecem ben de ilk film tercihi olarak bi ara, muhtemelen tezin görüşmeler bitip yazmaya başladığımda hergün 1 film izlerim diye düşünüyorum, neyse... edit: tamam da bu adama da empoze edildi hristiyanlık ve bir müslüman ortam ateisti ile bir hıristiyan ortam ateisti dini bişiler yazmak isterlerse muhtemelen kenditoplumlarının literatürünü hedef alırlar... baraka jose nin değil, kelepir gidiyo şuan kitap 4-5lira görüyorum hep, niye, tutmadı mı anlamadım ama müslüman memleketinde salyangoz gibi o kitap da, ha kabil bestseller olurken baraka niye ignore olur onu da anlamam ben... dur bakim link vereyim: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=451785hızlıca spoil vermeden anlatıyorum hacı; bir amca var yazardı herhalde, başına çok kötü bir olay geliyor ve dindarlığını sorgulayıp, Tanrıya kızıp, inancını zayıflatıyor, birgün mektup alıyor posta kutusuna beklemediği ilginç bir üslupla, nedense kalkıp belirtilen adrese gidiyor... ufak bir 2 alıntı yapıyorum kitaptan bütünün içinde okuyunca aynı güzellikleri tadarsın sen de; *kulübenin kapısını zenci bir akdın açar -sen kimsin +Tanrı -kadınsın hem de siyah +kim sana beyaz bir erkek olduğumu söyledi ki, nasıl istersem öyke göünürüm *Siyah kadın müzik dinliyordur -bunlar kim hiç duymadım +20sene sonrasında bir punk grup, duymaman normal, çocuklar çok fırlama sözler yazıyorlar ama seviyorum tarzlarını aşağı yukarı böyle iki diyalog kalmış aklımda spot olarak, genmel konusu da aklımda kalmış benim, hani gene islami açıdan sakat bir kitap ama hıristiyan literatürünün farklı bir yorumu olarak bakabilirsin, roman üslubuyla
_________________ SÖZ NAMUSTUR ÇİĞNENMEZ bu düsturla gelin bana http://about.me/saitgulsoyyeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 14 Oca 2012, Cmt 01:26:09 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
diyalogdan yardırmışın diyalogdan gideyim aklıma bağrra bağra geliyo gene bu diyalog: sevelim mi olric?... sevmek nedir efendimiz? sevmek vazgeçmektir olric.. vazgeçtiyseniz sevelim efendimiz ------------------------------------------------- hacı 2 diyalog örneğin de so sorry ama çok basit kalmış. eğer kitabın geneline vurabilirsin bunu diosan, bir ? düşer aklıma abi. başarılı değil yani. 7 yaşında yiğenim bundan daha sağlam ve altyapılı sorguluyor din'i. o yüzden çok bir ilgimi çekmedi. bir de jose gibi de deil demişin. ama gene de al bi oku dersen alırım okurum ayrı. harry 2'nin sonlarındayım. inanılmaz derecede akıcı bir anlatım-çeviri-kurgu var kitapta. dünyası da dar denemeyecek kadar geniş, geniş denemeyecek kadar dar. iyi yani tadında. çok da bişi beklemeden başladığım için güzel geliyor. sanırım 6 kitap. doğru muyum 6 film mi var?
_________________ bir delininki gibi düşüncelerimle sözlerim, yanlış doğru, faydasızca rastgele söylerim. hak ettim ama, yalan yere yemin etmiştim: aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken
|
|
|
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 14 Oca 2012, Cmt 01:46:50 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 07 Şub 2008, Prş 01:00:00 Mesajlar: 5841 Konum: istanbul-beykoz/ giresun-görele
|
|
6 kitap 7ya fa 8 film olması lazım -son kitap 2 film mesela-
salla o zaman barakayı ditecem ama tahammül etme konusundaçok uç bi anlatısı var, boşa gitmez bence zamanın yaz bi köşeye öncelikli okumalık olmadığında bakarsın
_________________ SÖZ NAMUSTUR ÇİĞNENMEZ bu düsturla gelin bana http://about.me/saitgulsoyyeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Oca 2012, Pzr 01:34:49 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
7 kitapmış hacı, d&r'da üçü bulamadım bugün, nezih'e gittim. eski günler yad ettim. ortalık aşırı kalabalıktı 3 yaşındaki yiğenle çıktığıma lanet ettim. bi de kadıköye gittim öncesinde. kol kırılmıştı kol aldım. arabayla. o trafik. paladyumdan eve 47 dakkada döndüm yürüsen 15 dakka maks. kafamın içi zincirlikuyu gibi şu an. harry bitince okuyacağım kitap olarak işaretliyorum hacı Allah ın izniyle. harry çok sardı beni. bi de herkes onu çocuklar okuya diye dalga geçmese  çok üzülüyorum ama  hassasım ben ya!
_________________ bir delininki gibi düşüncelerimle sözlerim, yanlış doğru, faydasızca rastgele söylerim. hak ettim ama, yalan yere yemin etmiştim: aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken
|
|
|
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Oca 2012, Pzr 02:27:00 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
iyidir herry bir çocuk kitabı için çok çok iyidir
asıl çocuk kitabı serisi gregor overlander falandır suzanne collins in oğluna yazdığı seri
şu açlık oyunlarının yazarı karı
|
|
|
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Oca 2012, Pzr 02:41:26 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
kitap okuyamıyorum la ben, saçma sapan tez yüzünden... evde olduğumda oyun oynamayı tercih ediyorum bu arada aklıma ne geldi görmek de kitabın yarısına varmadan olay siyasetten kurtarıyor kendisini onu okuyacam ama vakit yok, galiba ben çok yanlış anladım kitabı girişinden dolayı onu da okuyabilirsin hacı, muhtemelen benden önce okursun hatta 
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Oca 2012, Pzr 04:13:23 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
olabilir. sen jose oku dersen onu bekletmem işte okurum abi. jose'nin kurgusu tapılası türde. ama önce okuma işi yaş abi. benim de hiç vaktim yok ki okduğum sabah işe giderken akşam işten dönerken eğer yer bulabilirsem. bir de ctesi geceleri pazar günleri iş çıkmazsa. öyle aşırı okumuorm eskisi gibi. ama harry aşırı akıcı kitaplarda kısa ondan çabuk bitti 3 uzun ama. biraz soora ona başlıcam inşallah.
|
|
|
|
 |
|
Marston
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 03 Şub 2012, Cum 15:19:28 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 15 Eki 2010, Cum 00:07:26 Mesajlar: 830 Konum: Istanbul - Avcılar
|
|
abi umbertco eco'nun prag mezarlığı kitabı hakkında ne diyorsun okumayı düşünüyorum.
_________________ söylesem ah söyleyebilsem derdimi mehtap bir gecede açabilsem sana kalbimi göreceksin seninle dolu desem, diyebilsem ki seviyorum seni çılgınca aşığım sana ama demem, diyemem çünkü aramızda dağlar, denizler ve benim o kahrolası gururum var bu böyle sürüp gidecek sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim sana asla... çünkü aramızda dağlar denizler ve benim o kahrolası gururum var
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 04 Şub 2012, Cmt 03:12:25 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
hiç duymadım................ uahhaha diğer konuda böyle sanki bişi dicekmişim gibi bi hava estirdim di mi haha  etma.küfür etme şaka yapmıştım sadece. bu konu 1az hareketlensin istedim hepsi bu. ha ha ha
|
|
|
|
 |
|
Marston
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 20 Şub 2012, Pzt 01:18:16 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 15 Eki 2010, Cum 00:07:26 Mesajlar: 830 Konum: Istanbul - Avcılar
|
|
Yağmuru seviyorum diyorsun, yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun... Güneşi seviyorum diyorsun, güneş açınca gölgeye kaçıyorsun... Rüzgarı seviyorum diyorsun, rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun... İşte,bunun için korkuyorum; Beni de sevdiğini söylüyorsun...
_________________ söylesem ah söyleyebilsem derdimi mehtap bir gecede açabilsem sana kalbimi göreceksin seninle dolu desem, diyebilsem ki seviyorum seni çılgınca aşığım sana ama demem, diyemem çünkü aramızda dağlar, denizler ve benim o kahrolası gururum var bu böyle sürüp gidecek sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim sana asla... çünkü aramızda dağlar denizler ve benim o kahrolası gururum var
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 20 Şub 2012, Pzt 08:50:33 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
e şimdi shakespeare'den bu alıntıyı yapmışsın ufukçuğum marston ama belirteydin ya bu edebiyat ilahının adını da  alıntılarla yaşayalım o zaman: -tut ki güneş açtı.. papatyalardan taç yapar mı saçlarımıza? -bilinmez efendimiz... -yıldız kaydığında diler mi bizimle olmayı? -sanmam efendimiz... -ben de sanmam... gidelim olric... -gidelim efendimiz.." -yağmur yağıyor olric. ıslanıyor etraf, ağlasak kimse anlamaz değil mi?
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Mar 2012, Prş 11:15:23 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
-efendimiz -efendim olric? -kitap okumak diye bir şey varmış efendimiz. doğru mu bu? -doğru olric -o zaman niye kimse okumuyor efendimiz? -çünkü hepsi kör olmuş olric
|
|
|
|
 |
|
The Darklord
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 15 Mar 2012, Prş 20:32:54 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 18 Oca 2011, Sal 18:33:46 Mesajlar: 1034 Konum: the Dark's Zone
|
|
Son kitabımdayım adından belli olduğu için "Son Olimposlu" Birde devamı varmış Neptünün Oğlu ve Kayıp Kahraman bunları okuyan var mıdır aranızda?
_________________  Şu anlık oyunlarım: İnFAMOUS 2----Resistance 3----Call of Duty Black Ops---Bulletstorm--Battlefield 3
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 22 Mar 2012, Prş 19:42:32 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
The Darklord yazdı: Son kitabımdayım adından belli olduğu için "Son Olimposlu" Birde devamı varmış Neptünün Oğlu ve Kayıp Kahraman bunları okuyan var mıdır aranızda? ben okumadım kardeş. hatta duymamıştım bile. şimdi duydum.nedir konusu kurgusu
|
|
|
|
 |
|
The Darklord
|
Mesaj Başlığı: Re: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 22 Mar 2012, Prş 20:18:17 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 18 Oca 2011, Sal 18:33:46 Mesajlar: 1034 Konum: the Dark's Zone
|
Kısacası "Yunan Mitolojisi" günümüzde geçiyor.Percy Jackson ve Olimposlular da Percy adında Poseidon'un oğlu ve Titanlarla mücadelesi anlatılıyor.Seri bittiğinde uzaktan yakından alakalı seriler var.Kayıp Kahraman ve Neptün'ün Oğlu bu kitapta da Percy ve birkaç arkadaşı da yer alıyormuş.Konusu nedir,neyin nesidir bende pek bilmiyorum.Bu sene bir kitap daha çıkacakmış ama o güzel serinin tadında olur mu bilmiyorum.Bu kitapta birde Roma Mitolojisine özellikle er verilmiş bu da serinin dozunu kaçırabilir bence  Sizce almalimıyım? Az çok bağlantısı var,yeni tayfa,seri vs...
_________________  Şu anlık oyunlarım: İnFAMOUS 2----Resistance 3----Call of Duty Black Ops---Bulletstorm--Battlefield 3
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir |
|
|
|
|
|
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|