|
Zaman: 24 May 2012, Prş 08:57:17
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
|
|
|
|
| Yazar |
Mesaj |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı: Kitaplık (Bat Dünya Bat)  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:31:08 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
hayalimdeki araba konusundan gaz alarak kitaplarla ilgli bi konu açmk istedm.saçma oldysa kusra baklmasn kitlenrse sorn deil tabe ama yok ii güzl dersenz burdan okudumuz kitaplarla ilgli yormlar yapsak kitap tavsiye etsek nasıl olr?
En son lucifer37 tarafından 10 Ara 2011, Cmt 17:45:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.
_________________ bir delininki gibi düşüncelerimle sözlerim, yanlış doğru, faydasızca rastgele söylerim. hak ettim ama, yalan yere yemin etmiştim: aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken
|
|
|
|
 |
|
BulutS
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:36:19 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 23 Nis 2008, Çrş 00:00:00 Mesajlar: 574 Konum: Istanbul
|
|
Olasılıksız kitabını öneririm arkadaşlar size. Bu kitabın yazarı olan Adam Fawer başka kitaplarını da takip etmenizi öneririm. Günümüzde kitap okumaya karşı soğuk bakan arkadaşlarımızı sürükleyici ve merak uyandırıcı hikayeleri ile kitaplara kitleyen bir isim.
_________________ Samsung 32" LCD - PS3 80gb NTSC-J
We Love PES&WE! Since 1995.
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:43:00 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
eski be ustalar o kitap.2005 die biliorm.okdm hatta okuduum en ii 3 kitap arasında girer birinciliğe bile oynar..adam fawer'ın empatiye de okdm o da gayet güzl bi kitap.
nehrin oğlu'nu okuyan var mı tim bowler ' ın
_________________ bir delininki gibi düşüncelerimle sözlerim, yanlış doğru, faydasızca rastgele söylerim. hak ettim ama, yalan yere yemin etmiştim: aktır demiştim yüzüne cehennem karasıyken parıltılıdır demiştim fikrine gece misali karanlıkken
|
|
|
|
 |
|
HaLiTR3
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:47:39 |
| Moderatör |
 |
Kayıt: 27 Mar 2007, Sal 00:00:00 Mesajlar: 2761 Konum: TR3
|
|
bence bu konu sabitlenmeli.çok önemli bi konu nede olsa
_________________ ARMY OF ANATOLİA
|
|
|
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:58:02 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 07 Şub 2008, Prş 01:00:00 Mesajlar: 5841 Konum: istanbul-beykoz/ giresun-görele
|
|
konu sabitlensin bence de..
hatta film dünyasının altına bir de kitap dünyası ekleyerek olayı genişletirsek daha bir güzel olur...
ben 1senedir aldıklarımı eklemedim ama geçen yaza kadar kitaplarımı excell de listeliyordum...
paylaşabilirim, isteyen olursa okumalık yollayabilirim...
bu aralar kafayı taktığım yazar ise bülent akyürek, roman ve deneme yazarı. çok sert bir üslubu var ama espri yeteneği de güçlü. alaylı bir yazar, kendisini okuyarak geliştirmiş ve bazı öngörü,fikir akımı ve saplantılar üzerine bir dünya görüşü inşa etmiş bunu okurlarıyla paylaşıyor. bazen okurken kızdırsa da okuyorsunuz işte.
bir işletme mezunu olarak en son kitabını tavsiye edebilirim "içinizdeki öküze oha deyin" kitabımızın adı... yazarın ününe ün katan ve tanınır kılan ise "yılgın türkler" kitabı...
_________________ SÖZ NAMUSTUR ÇİĞNENMEZ bu düsturla gelin bana http://about.me/saitgulsoyyeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/
|
|
|
|
 |
|
Shevchenko7
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 14:58:29 |
| Efsanevi Oyuncu |
 |
 |
Kayıt: 28 Şub 2007, Çrş 01:00:00 Mesajlar: 291 Konum: Where Eagles Dare
|
Şu hayatta vazgeçemediğim şeylerden biriside Fantastik Edebiyattır.Herkezin bildiği Lord Of The Rings serisinin yanında okduğum fantastik kitap sayısı bayağı çoktur.Şimdi sayamam hepsini ama yılda en az 10 kitabın altına düşmem.Okurken kitaptan nefret etsem bile bitiririm.Zorunda hissederim kendimi.Bağımlılık gibi.Yani ayda 1 Fantastik kurgu bitiririm.FIMA da kasiyer kızlarla kanka olduk zaten.Yani nasıl oyun oynamaya bir başladığınız zaman bırakamıyorsunuz;Fantastik Kurgu da öyle.Herkese öneririm hiç okumasa LoTR serisini okusunlar.Hobbit başlangıç için biçilmiş kaftandır.Harikadır süperdir...Bazen öylesine açlık çekiyorumki Harry Potter serisini bile okuum(Son kitap hariç.Gerçi 5.Kitabı fena değildi).Fantastik edebiyatla beraber RP de içinize işlemeye başlıyor.Dünyaya bakışınız değişiyor.Hayat algınız genişliyor;çok daha pozitif;renkli;hayal gücü gelişmiş birisi oluyorsunuz.Herkese öneriyorum bi ucundan tutun Fantastik edebiyatın.Ben mesela an olur Futbol Role Playing i bile yaparım  ...
Fantastik Edebiyat dışında Patrick Süskind - Koku Romanını eminim bir şekilde duymuşsunuzdur.Okuyun;eğer beğenmesseniz gelin kitabın parasını benen alın.Hatta gelin ben vereyim size kitabı;geri vermek şartıyla tabiikide : ) .Okuduktan sonra filmini izlemenizi önermem çünkü filmide gerçekten çok başarılı ve harika bir film.Lakin kaçınılmaz kaderi o da paylaşıyor;kitabını okuduktan sonra filmi hiç beğenmiyorsunuz.Filmini kitabı okumadan önce izleyin,ama sonunu izlemeyin derim oda çok salakça olur : ).
Fazla başınızı ağrıtmak istemiyorum.Söylemek istediğim bir yerinden girin Fantastik Edebiyata.Hayatınız değişecek derken abartmıyorum.Tavsiye etmek istediğim birçok kitap daha var ama birkaç tanesini yazmaya üşenirken;birçoğunuda forum kuralları yüzünden yazamıyorum...Birde her ay aldığım belirli dergiler var.Oyungezer , Bant , FourFourTwo bunların başlarında geliyor( Bant arrtık 2 ayda bir yayınlanıyor ama : ( ).Tavsiye ederim boş zamanları değerlendirmek için...
Fazla uzattıpta abarttıysam affola
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 15:07:55 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 07 Şub 2008, Prş 01:00:00 Mesajlar: 5841 Konum: istanbul-beykoz/ giresun-görele
|
Shevchenko7, senin arşivden kitap isterim
ben fantastik kurguya yerli yazarlarla başladım
orkun uçar ın asi si iyi bir ilk kitaptır... devamını yazamasada bi türlü orkun abi güzeldir asi (3senedir sarı istilayı bekliyorum ya  )
saygın ersin in zülfikarın hükmü ve erbain fırtınası kitapları da tam anlamıyla yerli fantastik kurgı örneğidir, lokman hekim efsanesinden yola çıkar ve aklınızın almayacağı bir kurguda gider (sonunu beğenmedim yanlız ben)
_________________ SÖZ NAMUSTUR ÇİĞNENMEZ bu düsturla gelin bana http://about.me/saitgulsoyyeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/
|
|
|
|
 |
|
lucifer37
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 15:12:09 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
HaLiTR3,the_greywolf,Shevchenko7 eyw abiler saoln sevndm ilgi görcek bşi olduuna bncede gerekli bi konu htta filmden dha gerekli bnce.benm fikrim tabi ama güzl gibi kitabı hçbir filme deişmem açkçası.insana cidden bşiler katıo.ama kendi adma söliiym her dakkda kitap alamadıım içinde önceden birz araştrmak istiorm alcaım kitabı konusunu okuyanlarn yormlarını o yzden böle bi konu ii olablr die düşündm.
the_greywolf abi alakası var mı bilmiorm ama gani müjdenin bir yazısı vardı ah şu yılgın türkler die.bazı kalıplaşmış cümlelerimizi söylüodu orda en çok hoşma giden "Boşver abi . şahit mahit yazarlar… " lafydı hani hçbi işe karşmayız ya toplum olarak kafamızı çeviir giderz çok güzl dalga geçiodu gani müjde.bi alakası var mı bilmiorm ama öylyese okuncak gibi gerçi yerli hiçbir yazar okumadm ben daha penguen-lombak hariç:Dalpay erdem'in ben köşesinin hastasıyım adeta
|
|
|
|
 |
|
the_greywolf
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 15:29:09 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
|
|
lucifer37, bülent akyürek çok değişik bir yazar.. nette biraz araştır, okurken sinirlenebilirsin ama eğlenirsin de ve sonunda sana etki etmiş olur...
şöyle diyeyim ilk kitabını 1,5ay önce bitirdim şuan 2kitabı hariç(piyasada yok) hepsi var elimde ve 3tane kaldı okumadığım...
yılgın türkler kitabında ona benzer cümleler üzerinden toplumsal çözümlemeler yapıyor (denemeleri çözümleme üzerine) mesele şimdi kitaptan kısa bi başlık bulup yazayım buraya... ama şimdiden belirteyim çok aykırı bir yazar, herkes tasvip etmeyebilir...
kısa olsun uygun olsun fazla sert olmasın ve yazarı tanıtsın diye taradım kitab ve en uygun bulduğum kısa yazı..
=============================
BEN PARAYA ÖNEM VERMEM ABİ, PARA ARAÇTIR BENİM İÇİN, AMAÇ DEĞİL
Ah, bilmez miyim? Sen, o araçla saatte iki yüz kırk kilometre hızla dünyayı turlarsın, biz de belediye otobüslerinde evimize gidene kadar din değiştiririz...
Bizim araçlarımız yok, amaçlarımıza yaya olarak gidiyoruz... Sen de bu yalanlarınla kendi başını ye inşallah...
yılgın türkler 2. baskı syf 116
=============================
|
|
|
|
 |
|
ferhanank47
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 16:01:42 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 22 Şub 2008, Cum 01:00:00 Mesajlar: 1034 Konum: RUSYA
|
|
ilk okuduğum kitap beyaz diş cek londonda.7.sınıfta zorla okumuştum not korkusu
_________________ İrademizle heva ve heveslerimizin sesni kesmek bir yiğitlik,gönüllerimizi herkesi misafir edecek kadar geniş tutmak da bir baba yiğitliktir.
“O’nu taniyan ve itaat eden zindanda dahi olsa bahtiyard
ir. O’nu
unutan saraylarda da olsa
|
|
|
|
 |
|
valentine71
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 16:20:14 |
| PSTürk Bağımlısı |
 |
 |
Kayıt: 17 Haz 2008, Sal 00:00:00 Mesajlar: 958 Konum: Ankara
|
|
the_greywolf, Bülent Akyürek, eğlencelidir, hastanede yatarken sanırım Yılgın Türkler idi sanırım, hocam onu bir arkadaş getirmişti, beğenmiştim, çok güzel ayar veriyordu sağa sola :=) sonra ne olduysa unutmuşum adamı, bi kaç kitabını alıcam onun.
_________________ All I want is your understanding As in the small at of affection 'Why is this my life?' Is almost everybody's question
I preferred peace Wouldn't have to have one worldly possession But essentially I'm an animal So just what do I do, with all the aggression?
It's even dark in the daytime It's not just good, it's great depression When I was lost I even found myself Looking in the gun's direction
|
|
|
|
 |
|
Karpuzcu
|
Mesaj Başlığı:  Gönderilme zamanı: 19 Şub 2009, Prş 16:20:36 |
| Site Admin |
 |
Kayıt: 04 Haz 2007, Pzt 00:00:00 Mesajlar: 2987 Konum: World of SoulCalibur
|
Konu sabitlenmiştir arkadaşlar. Şimdilik film dünyasında kalsın sonra bir ayar çekeriz
Bu arada kendi adıma bir şeyler yazayım ;
İlk ve ortaokulda tüm yabancı ve Türk klasiklerini bitirdim. Daha sonra yeni nesil yazarlara baktım ama gerçekten klasiklerden sonra hiç tad alamadım ve hiç sevmedim. Yenilerden Dan Brown ı biraz sevdim.
Daha sonra fantastik dünyalar hayranlığımdan. Fantastik romanlara geçtim.
Yüzüklerin Efendisi, Ejdarha Mızrağı, Kara Elf Üçlemesi, Ravenloft, Gedik Savaşları Efsanesi, Zaman Çarkı gibi bir çok fantastik kitap okudum.
Ama bunların için en iyisi olan ''Zaman Çarkı'' serisidir. Hala devam eden uzun bir seridir. Yazarı öldüğünden dolayı ( Allah rahmet eylesin) kitap hakkında sonra bilgiler menajeri ve oğlundadır. Onlar devam edecekler. Zaman çarkı diğer fantastik kitaplara asla benzemez. Tamamen farklı bir yapısı vardır. Fantastik Edebiyat tutkunları için her zaman ayrı bir yerdedir. Fantastik roman seviyorsanız kesinlikle Zaman Çarkını okuyun.
Şu anda devam ettiğim kitap 3 serisi olan. Twilight sersidir. . Kitap çok akıcı alalı 4 gün oldu bitmek üzere. Biraz fantastik biraz romantik vampirler ve kurt adamlar üzerine değişik bir kitap. İlk kitap satış rekoları kırmış ve sinemayada uyarlanmıştır.
_________________ Pro Gamer
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir |
|
|
|
|
|
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
|
|