@berkay05
Ben oynadım. Oyun biraz daha güzel olmuş eski seriye göre. Öncelikle yeni kontrol sistemine alışmak zor olsada güzel bir yenilik olmuş. Grafikleri biraz daha cilalamışlar, fizik efektleri de kendini belli ediyor. Şut atmak, özellikle 3'lük ler'i sokmak zorlaşmış. Tek kişilik oynadığımız modda bir sürü hata var dediğiniz gibi. Hatta maç içinde enteresan bug'larda mevcut.
2K ile Elite'i objektif olarak karşılaştırdığım zaman;
Oynayış;
2K serisi oynayış olarak sanki maçın içindeymişsiniz hissini daha iyi veriyor. Elite ise 2K kadar değil. 2K'nın oynayışı biraz daha realist. Live'da her zaman bir yapaylık vardı. Çok kolay sayı bulma zor pozisyonlardan oldukça kolay smaç basma, hangi pozisyonda olursanız olun, attığınız alley-oop pasının %80 başarılı olması gibi. Elite serisinde bu saydıklarımı bastırmak için oyunu zorlaştıran yeni bir kontrol sistemi kullanılmış ve fizik efektleriyle biraz daha gerçeğe yaklaşılmaya çalışılmış.
Grafik;
Konsol sürümleri için konuşuyorum. Zira Elite PC'ye çıkmayacak. 2K nedenini hala anlamam aşırı derecede AA hataları içeriyor. Bunu engellemek adına herşeyi denedim. TV'ye daha uzaktan bakmayı daha küçük ekranda oynamayı görüntü ayalarıyla oynamayı fakat işe yarar bir sonuca ulaşamadım. Sırf bu yüzden 2K'dan soğudum çünkü çok göze batıyor. Hatta bazı kamera açılarından çembere baktığımda, çember tabiri caizse şerit testere gibi görünüyor. Tabi PC versiyonunda donanıma bağlı olarak filtrelerle net ve pürüzsüz bir görüntü almak mümkün olacaktır. Elite'de ise AA hataları yok denecek kadar az. Görüntü daha pürüzsüz. Modellemeler de daha iyi olmuş geçen senelere göre.
Sonuçta karşılaştırdığım demo sürümleri. Çok kesin konuşmamak lazım.

Tam sürümleri çıkınca belki çoğu şeyi düzeltmiş olabilir her iki firmada. En iyisi daha fazla yorum yapmamak ve tam sürümleri beklemek.
İyi forumlar...