Zaman: 24 May 2012, Prş 10:58:34

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: NBA 2K12 Online Association Lig ( ps3 )
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011, Sal 21:53:26 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

NBA 2K12 Online Lig (PS3) Başvuru

!..:TBL NBA 2K12 Türkiye Sim Ligi:..! Where Amazing Happens!

Beyler ligimiz tam gaz devam etmekte ve gerçekten çok seviyeli heyecanlı birbirinden güzel maçların olduğu bir lig olmakta; bize ulaşıp lige katılmak isteyenler alttaki linkleri takip ediobize ulaşabilirler tabiki en kolay ulaşma yolu forumdan olucaktır, bilginize.

Ligimiz aktivitelerin ve tabiki kurallarını okuduktan sonra hoşunuza giderse sizinlede güzel maçlar yapmak isteriz..

İstanblue arkadaşımla katılmak isterseniz irtibata geçiniz. Olgun ve centilmen olmanız şartı önceliktir.

FORUM : http://forum.donanimhaber.com/m_5340486 ... ey_/tm.htm

TWITTER : https://twitter.com/#!/TBLNBA2K_TR

FACEBOOK : http://www.facebook.com/pages/TBL-NBA-2 ... 7743092684

LİG SİTESİ : http://nba2ktbl.com/

Lig Sahibi ve Başkanı

Oğuz ATAMAN (Virtinsanity) - Yusuf BAYRAKTAR (istanblue58)

Lig Yönetimi (Yardım edecek arkadaşlara her konuda her zaman açığız.)

Genel İdare Yönetim : Yusuf Bayraktar, Oğuz Ataman,Burak Demir, Mustafa Gürsel, Cem Ertuğruloğlu, Atakan Balıkçı, Kerem Akay, Alihan Açıkgöz

Oyuncu Bulma ve Lige Atama Bakanı :Yusuf Bayraktar (istanblue58)

Şikayet ve Duyurular Bakanı :Cem Ertuğruloğlu (TrGarneTT)

Sosyal Ağlar Bakanı (Face, Twit, Msn) :Atakan Balıkçı (Dekan53)

Nba Action Bakanı (İçerik, Top 10) :Mustafa Gürsel (gravesentry)

Lig Sayfasını Yapılandırma Bakanı :Alihan Açıkgöz(webmaster), Mustafa Gürsel, Kerem Akay

Ligin Tarihçesinden Sorumlu Bakan :Burak Demirer (Tronpz)

Ligin Kısa Tarihçesi

Oğuz Ataman (Virtinsanity) tarafından 2010 yılında ps3 kullanıcıları için kurulmuş bir ligdir. Etkinliklerine 8 sezondur devam ediyor. 2K11 ile başlayan TBL Online Sim Ligi serinin gelecek bölümleriyle devam edecek. 30 kişinin katılımıyla oynanan sezonlara yalnızca İstanbul'dan değil pek çok şehirden arkadaşlarımız eşlik ediyor. Her sezon aramıza yeni koçlar katılıyor ve takımını bir numara yapmak için var gücüyle çalışıyor. Ancak sezona katılmak için sıkı kurallar bulunuyor. TBL online liginin bir numaralı amacı oyunculara gerçeğe en yakın basketbol deneyimini sunmak.

Lig Ayarları

Maç Sayısı : 58
Zorluk Seviyesi : Superstar
Sliders : Simulation
Çeyrek Süre : 8 dakika

TBL NBA 2K12 Türkiye Sim Ligi (PS3) Başvuru Şartları

2K11' de 2011 boyunca 6 kusursuz sezon düzenledik. Bu birlikteliği ve arkadaşlığı 2K12de devam ettireceğiz. Bu sebepten dolayı yeni katılımcılara her zaman ihtiyaç vardır. Ancak çeşitli kurallarımız ve lige alım için kendimizce çok ciddiye aldığımız kriterlerimizde bulunmaktadır.

Aşagıdaki kriterlere uygun arkadaşların başvuru yapması rica olunur .

Sevgide ve saygıda herkesin kusur etmeyeceğini varsayarak;

1) Öncelikli amacımız kazanmaktan ziyade oynadığı oyunla hem kendisi hemde rakibi için zevk verecek oyun anlayışına sahip olunmasıdır. ( TV de izlediğimize yakın basketbol anlayışı aradığımız temeldir.)

2) Oyunun aksaklıklarından ve oyunu çirkinleştiren bazı hatalardan ötürü oyun içi çeşitli kurallar konulacaktır . Bu kurallara uyarak oynanılacak olunması temeldir.(Kuralları devamında görebilirsiniz. )

3) Önemli! Bu tür organizasyonlarda aktiflik çok önemlidir. Bu sebepten dolayı başvuru yapacak arkadaşların iyi bir lig için ligi sekteye uğratmaması adına 30 ila 40 gün içinde 8' er dakikalık periyotlardan minimum 40-42 maç yapabilecek aktifliğe ve NBA 2K12ye zaman ayırması en önemli koşulumuzdur.

Her başvuru dikkate alınacaktır. Ancak her başvuru yapan arkadaşımızı alamayabiliriz. Şayet başvuru talebinin yüksek olması durumunda bir alt lig kurulabilir.

Not: Organizasyonumuzu en profesyonel şekilde yürütmeye çalışmaktayız. Aynı hassasiyeti tüm katılımcılarımızdan bekliyoruz.

Kurallar

1: ADAM ADAMA SAVUNMA (On-Ball Defence) : 2k12 savunma yapmak için bizlere daha dinamik bir savunma duruşu ve yeni bir sistem sunuyor.Oyuncular adam adama savunma yaparak çekişmeli savunmanın karşılığını daha üst düzeyde alıyorlar. % 95 oranında adam adama savunma ile oynamalısınız. Bunun anlamı top kimdeyse onu savunan oyuncuyu siz kontrol etmelisiniz demektir. Topsuz savunmaya sadece pick & roll gibi perdeleme durumlarında yada hızlı hücum olduğu zaman savunmacınızı geriye çekmek gerektiği durumlarda izin verilir. POST SAVUNMASINDA ZAYIF ALANA YARDIM SAVUNMASI GETİRMEK YOKTUR POST SAVUNMASI % 100 ADAM ADAMA YAPILMALIDIR.

2: UZUN PAS/FUTBOL PASI (Full Court Pass) : Açık şut şansı,yada boş smaç şansı bulmak için sahanın bitiminde beklenmeyecek ve uzun paslar atılmayacaktır. Bu tür oyunlara müsamaha gösterilmeyecektir.

3: BOYALI ALAN SAYILARI (Points In the Paint) : Boyalı alan sayılarınız toplam 40 sayıyı geçmemelidir. (Uzatmalar başı extra 6 sayı hakkınız vardır.) (Toplam attığınız sayının %50-55i idealdir. 50ye 28, 60a 32 gibi.) Hiç durmadan boyalı alanı kötüye kullanmak ligten çıkartılmanıza sebep olacaktır. Kısacası Sim Stili oynamanızı istiyoruz.

4: 3 SAYILIK ATIŞLAR (3 Point Field Goals) : Bunu kural haline getirmek istemezdik ancak hepimizi rahatsız ettigi aşikar. Maçın normal süresi boyunca maksimum ''22'' 3 sayılık deneme hakkımız bulunmaktadır. Uzatmalarda herhangi bir sınır yoktur. Eğer boyalı alan sınırını ve 3pt geçtiğinizi hissediyorsanız lütfen oyun esnasında takım istatistiklerinizi kontrol ediniz.

5: HIZLI HÜCUM/SAVUNMAYI ARTTIRALIM (Fast Breaks) : Sadece top kaybı durumlarında ( blok,top çalma,hava topu) gibi durumlarda hızlı hücum yapabilirsiniz. Her istediğinizde hızlı hücum yapamazsınız. Buna müsamaha edilmeyecektir. Eğer rakibiniz sert savunma yapıyor ve sahada sürekli sizin gerinizde kalıyorsa onu beklemek zorunda değilsiniz. Savunma reboundlarında rakibe uyguladığınız savunmayı arttırmalısınız.

6: TAKAS/VETO (Trades) : Hiçbir takasta veto olmayacak.Herkes yakaladığı takas fırsatını değerlendirecek. Lütfen kimse takasları vetolamasın.

7: HIZLI HÜCUMLARDA KASITLI FAUL YOK (Yugoslav Faulü) : Hızlı hücumlarda kasıtlı faul yapmak yok.Eğer maçın sonlarında 3 sayı öndeyseniz ve rakibinizi faul çizgisine gönderip iki atış yaptırmak istiyorsanız o zaman bu kurallar dahilindedir.(Bu yolu izlemek tamamiyle kullanıcının insiyatifine bağlıdır. Bknz Larry Brown Lakers vs Pistons Final Serisi 4. maç.)

8: İLK BEŞ/BENCH KULLANIMI (Rotation) : Bütün oyun boyunca ilk beşle oynayamazsınız. Benchinizi kullanmalısınız. (Oyunun bütününde ilk beşle oynayıp oyunun kopma anlarında benchinizi sahaya sürerseniz bu sayılmaz.) Her maç yönetici arkadaşlar tarafından incelenecek olumsuz bir duruma rastlanması halinde müsamaha gösterilmeyecektir.

9: OLGUN DAVRANIN VE İYİ BİR SPORTMENLİK GÖSTERİN (Sportsmanship) :Lütfen kaybedilen oyun sonrası sızlanmayın ve sürekli şikayet etmeyin. Eğer hile yoluyla aldatıldığınızı düşünüyorsanız yönetici arkadaşlara bildiriniz. Ve asla QUİT LEAGUE bölümünden çıkmayınız.

10: Top Çalmak (Sayı ve Ribaunt Sonrası) :İlk 3 çeyrek boyunca hem ribaunt hem de attığınız sayı sonrası topu çalmak ve ya çalmaya çalışmak yarı sahaya gelinceye kadar yasaktır. Eğer son çeyrek ve gerideyseniz hem ribaunt hem de basket sonrası topu çıkartırken topu çalmak üzere baskı yapmakta serbestsiniz. Bunun dışında ilk 3çeyrek boyunca adam adama topu getiren oyuncuya yapacağınız savunmanızla orta sahaya kadar yalnızca baskı(body up) yapabilirsiniz ve yarı sahayı geçtikten sonra topu çalmaya çalışabilirsiniz.

Not: Olaki Bilgisayar kontrolündeki bir oyuncunun topu çalması durumu söz konusu olursa kazandığınız topu sahanın dışına çıkaraktan rakibinize teslim edin.

EK: DEFANSİF ÇAKALLIK : Karşınızdaki oyuncu set oynatırken pas atacağı yöne doğru oyuncunuzu kaydırıp top çalmaya çalışmak yasaktır. Ancak yakın savunurken yapıcağınız hamlelerde serbesttir.
* Kendi yarı sahanız dışında, yarı sahanın ortasında [sm=circle.gif] tuşuyla foul almaya çalışmak ''kesinlikle'' yasaktır, kendi yarı sahanızda 3lük çizgisi içerisinde foul almaya çalışabilirsiniz.

POZİSYON KURALLARI
--------------------------

Oyuncular 2K tarafından belirlenen görev bölgelerinde oynamak zorundadır.
Ancak istisnalar vardır örneğin : Kevin Durant SF|PF,Danny Granger SF|PF.
Bu SF yıldızların PF oynamalarına izin yoktur.Çünkü bu PF savunmalarında
avantaj olacaktır. 2. pozisyonu PG olmayan hiç bir oyuncu 1 numara oynayamaz.
Eğer bir oyuncunun pozisyonu hakkında emin değilseniz bir
yönetici ile temasa geçiniz. Pozisyon konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz: http://www.82games.com

*** Bu kurallar oyundaki bazı noksanları kötüye kullanmamak için konulmuştur. Uyulması zorunludur, aksi halde önce uyarılır ardından ligden çıkartılırsınız. ***

En son istanblue58 tarafından 03 Mar 2012, Cmt 21:22:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 10 kere düzenlendi.

Mesaj Başlığı: Re: NBA 2K12 ONLİNE LİG (PS3)
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011, Sal 22:07:40 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

ben katılmak isterim ama boyalı alan kuralınızı çok saçma buldum çünkü ben utah ile oynamak isterim utah'ın da en rahat skor üretimi pota altıdır nasıl olacak şimdi?

psn: Turco_Asesinato

Mesaj Başlığı: Re: NBA 2K12 online lig
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011, Sal 22:15:04 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

başlık düzenlenmiştir, küçük harfler kullanınız başlıkta ve forum genelinde
--------------------

inceleme editörü olarak eğer serverlarda sorun yoksa 2k11 ile devam etmenizi öneririm 2k12 nin grafikleri, demodaki hantallık, takılma, aksaklık hiç mi dikkatinizi çekmedi... 2k8 demosu 2k12 demosundan daha güzel...

2k8 2k9 ve 2k10u oynayıp 11i oynamadım zira oyun ciddi manada gerilemekte oynanış olarak, bu sene grafik olarak da gerilediğini düşünüyorum...
--------------------

zevkli ligler dilerim, biz de bir benzerini fifada yapıyoruz ve saçma da gelse bazı kurallar herkesin ortak oyun zevki ve adiliyet için gerekli..

kolay gelsin

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

Mesaj Başlığı: Re: NBA 2K12 ONLİNE LİG (PS3)
MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011, Sal 22:31:29 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

x_whisper yazdı:
ben katılmak isterim ama boyalı alan kuralınızı çok saçma buldum çünkü ben utah ile oynamak isterim utah'ın da en rahat skor üretimi pota altıdır nasıl olacak şimdi?

öyle düşünmene gerek yok bence zaten ort. 70 sayı civarı atılıyor. Al Jeff in orta mesafeside iyidir benimde keyif aldıgım takımdır Utah

MesajGönderilme zamanı: 18 Eki 2011, Sal 22:36:04 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

the_greywolf yazdı:
başlık düzenlenmiştir, küçük harfler kullanınız başlıkta ve forum genelinde
--------------------

inceleme editörü olarak eğer serverlarda sorun yoksa 2k11 ile devam etmenizi öneririm 2k12 nin grafikleri, demodaki hantallık, takılma, aksaklık hiç mi dikkatinizi çekmedi... 2k8 demosu 2k12 demosundan daha güzel...

2k8 2k9 ve 2k10u oynayıp 11i oynamadım zira oyun ciddi manada gerilemekte oynanış olarak, bu sene grafik olarak da gerilediğini düşünüyorum...
--------------------

zevkli ligler dilerim, biz de bir benzerini fifada yapıyoruz ve saçma da gelse bazı kurallar herkesin ortak oyun zevki ve adiliyet için gerekli..

kolay gelsin

Bende farkındayım oyunun 2k11 i arattıgını ama alıştımı müftelası olunuyor sonra eksiklikleri pach la düzeltirler diye umuyoruz. iyi dileklerin için teşekkür ediyorum

MesajGönderilme zamanı: 20 Eki 2011, Prş 05:37:19 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

An itibari ile lige katılımı gerçekleşen arkadaşlar ( PSN Adreslerine göre )

1- istanblue58
2- heraxi
3- Turco_Asesinato
4- emperorism
5- SOgekngo
6- Dekan53
7- KeremTR1
8- detroit4321
9- sense_the_spark
10- LostControl1479
11- mShinQda

Not: Henüz oyun eline geçmemiş arkadaşlar listeye dahil edilmemiştir.

MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2011, Sal 13:51:40 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Lig için katılım devam ediyor. playstation türk forumundan katılan olmaması çok ilginç konuyu takip eden kullanıcılar için katılımın devam ettiğini tekrardan belirtmek isterim

MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2011, Sal 14:00:34 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

nba 2k serısını turkıyede en ıyı oynayan benım 2k10da 2.cı 2k11 de 3. 2k12 de su an 20.ci benıde dahaıl edın oyuna ders verım sıze ıyı oynayanlar gelsın

MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2011, Sal 19:18:51 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

öncelikle derse ihtiyacımız yok bizim amacımız oynanan oyundan keyif olmak 1. veya 2 olmak degil inş 2k12 dede 1. olursun başarılar

MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2011, Pzr 22:54:34 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Bende katılmak isterim ama cidden boyalı alan kuralı ilginç olmus :D

MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2011, Pzr 08:38:03 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

GenMenejer91 yazdı:
Bende katılmak isterim ama cidden boyalı alan kuralı ilginç olmus :D

özel mesaj gönderdim cevaplarsan sevinirim

Mesaj Başlığı: Re: NBA 2K12 Online Association Lig ( ps3 )
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011, Cum 22:23:06 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Bende katılmak istiyorum lige liglerler hoşuma gider :)

MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2011, Pzt 03:25:20 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

konuyu takip eden arkadaşlar lige alım devam ediyor

Ligle ilgili tüm haberlere ulaşabiliceğiniz link:

http://forum.donanimhaber.com/m_5340486 ... ey_/tm.htm

MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2012, Sal 18:29:28 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Hala kayıt alımı sürüyorsa eğer bende katılmak isterim, üzerinden epey vakit geçmiş ama siteden henüz haberdar olabildiğim için yeni ulaşabiliyorum.

MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2012, Cmt 14:30:18 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

ben nba2k12 oynuom kuralları okudum lige katılmak istiyorum tabii boston celtics boşsa boston olmak istiyorum

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: