Zaman: 25 May 2012, Cum 02:21:40

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

5. sayfa (Toplam 6 sayfa) [ 78 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: PS3 te 5 dakikada mkv video izleme?!....
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010, Pzt 00:09:53 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Messi yazdı:
m2ts uzantılı filmlere alt yazı gömüyorum ama ps3te gözükmüyor ne yapmam lazım arkadaslar

işte bendede o sorun var yardımcı olun lütfen

MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010, Pzt 00:30:41 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

benim 2 tane sorunum var arkadaslar yardımcı olurmusunuz lütfen

1- 2. videoda usbnin içinden avchd diye dosyaya tıklayınca direk filme giriyo bendekinde ise avchd ye tıklayınca içindeki bdmv ve onunda içindeki dosyaları gösteriyor. anca streame dosyasına girince orda görebiliyorum bölümleri. ama videoda sen direk giriyordun avchd ile. bende neden böyle?

2- 2. sorumda altyazı ile ilgili ben senin gibi herşey yaptım ama altyazı gözükmedi acaba neden böyle oldu. ben filmi 750 gb lık bi harici harddiskten izliyorum yani ps3 e de kopyalamadım. acaba sorun altyazı boyutunda falanmı. çünkü benim televizyon 44 inç. yanlız şöyle bişey var üçgene basıp subtitle bastığımda altyazı yok diyo. sanki hiç altyazı görmüyo

teşekkürler

MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2010, Sal 19:55:27 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim güzel paylaşım

MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010, Cmt 18:01:30 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Arkadaşım ben daha başta battım video ve alyazı aynı isimde mkv ve srt uzantılı dosyalar ama seçtiğimde add den tsmuxer not found çıkıo acil yardım lütfen

MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011, Pzt 01:41:05 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar ben bu programları hiç bir yerde bulamadım biri özelden gönderebilir mi?

desem, diyebilsem ki seviyorum seni
çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
çünkü aramızda dağlar, denizler
ve benim o kahrolası gururum var
bu böyle sürüp gidecek
sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin
ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim
sana asla...
çünkü aramızda dağlar denizler

MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2011, Prş 00:50:15 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Bu başlığı da inceleyin.
ps3-te-mkv-leri-altyazili-olarak-oynatma-rehberi-hazir-t16912-90.html

http://about.me/mgokmengungor

MesajGönderilme zamanı: 09 May 2012, Çrş 14:39:42 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Bazı filmler düzgün bir şekilde çevrilmesine rağmen PS3'e atınca altyazıyı görmüyor. Üçgen'e basıp subtitles ayarlarını seçtiğimde sol alt köşede Other 1 sekmesi çıkıyor ancak altyazı gözükmüyor filmde

çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
bu böyle sürüp gidecek
sana asla...

MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012, Prş 18:54:28 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Düzgün çevirmemiştir. mkvlerde altyzıyı UTF-8 yapman gerekir.

MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012, Prş 20:16:24 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar benim de sorum olacak izlemekten yana sorunum yokta mkv filmleri nerden buluyorsunuz birde kalitesi nasıl aslında bendede var mkv olarak ama çözünürlülüğü 500 600 lerde seyreden filmler kalite değil yani..

yedisindede olsak yetmişinede gelsek dinmeyen hastalığımız
I love ps3
Resim

MesajGönderilme zamanı: 11 May 2012, Cum 00:49:08 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Ya cevap vericem korsan olacak ama mkv zaten korsan demek... Neyse mkv'ler genelde HD dediğimiz çerçeve değerleri 1280 x .... yada 1080 x .... Bluray disk yada HDTV'den kayıt edilmiş kaliteli filmler olur. Bitrate değerine göre dosya boyutu en az 2 GB küsur ile 8 GB arası 720P'lik filmler olur. 1080'ler ise 4 GB'dan başlar, normal filmlerde 19 GB'ye kadar (Leon The Professional DC 1080p gibi), 3D olanlarda ses durumuna göre daha da artabilir. Bunlar HD avi diyebileceğimiz türleri yada wmv uzantılı olanları PS3 okur, ama bunu bölmek zorundasınız ki external fat32'lerdeki dosya boyutu yüzünden. Mkv olanları (avc codecli olarak) ise çerçeve değerini tutturamazsanız okutamazsınız. Sizin bahsettiğiniz 500-600 olanlar yerine avi indirseniz direkt okutursunuz, altyazı da çakarsınız.
Benim bahsettiğim mkvleri illegal olarak torrent sitelerinden yada upload sitelerine partlarla yüklenmiş sunumları veren sitelerden indirebilirsiniz yada ed2K sitelerde de bulursunuz. Bu siteler illegal iş yapmazlar, sunumlara yer verirler sadece vs. Gerisi size kalmış. Torrent sunumları veren site olarak arena-tr.com, zamunda.net vardır, bunlar davetiyeyle üye alırlar. Torrent'de ratio değeri tutturmanız gerekir aksi halde tracker olarak üyeliğinizi bitirirler, tamamen paylaşıma dayalıdır. ed2k emule tamamen dosyayı ekleyip bir zincirin parçası olmanız anlamına gelir. İki durumda da sistemde indirdiğiniz dosyayı bilgisayarda paylaşmanız gerekir. Tamamen illegaldir. Upload sitelerinden faydalandığınızda buralara premium üye olursunuz ve birilerinin oraya upload etmesini beklersiniz. Kabaca anlattım.
Son olarak bu film işleriyle icad edildiğinden beri uğraşan biri olarak, mkv izleyecekseniz kendinize WD gibi bir player almanızı öneririm. PS3'te HD film izlemek için çok uğraşırsınız. Ayrıca arşiv olayına girerseniz, hastalık gibi evinizde birkaç tane Terabytelık hard disk ve yüzlerce DVD birikmiş olur, hiç tavsiye etmem :roll: .

MesajGönderilme zamanı: 11 May 2012, Cum 01:09:44 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

UT-8 sadece mkv2vobda var mts2'ye çevrildikten sonra mkvmerge programı ile PS3'e uygun hale getiriliyor oda davejones konusunda var çok uzun sürüyor o yöntem neredeyse 2-3 saat. TsMuxer ile 2 dakika falan sürüyor altyazıyı birleştirmek. Yani bu konuda verilen şeklinde. Aynı şekilde çevirdiğim bir film sorunsuz şekilde çalışırken diğerinde altyazı other 1 yazmasına rağmen gözükmüyor malesef

çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
bu böyle sürüp gidecek
sana asla...

MesajGönderilme zamanı: 12 May 2012, Cmt 02:33:26 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

TSMuxer satır oranı tam çerçeve 1280x720p veya 1920x1080p'de işe yarar. Genelde ise filmler tam çerçeve değerinde olmuyor. Mesela çerçeve değeri 1440x608 ise bu filmi TSMUXER'la çevirince alttan üstten yeşil çerçeve gelir yani tam çerçeveye tamamlar yada AVCHD'nin içinde streamden izlersin onda da aynı satırı alırsın ama asla altyazı gelmez. Yani eksik satırlılarda mkv2vob'a yada başka çeviriciye muhtaçsın, full encoding yapman gerekir. Sorunun budur muhtemelen. tsmuxer tam çerçevelerde çalışır zaten o yüzden kısa sürüyor, full encoding yapmıyor. Eksik çerçevelerde mkvmerge ile UTF-8 altyazı çakıp mkv2vob'la full encoding gerekir satırı tamamlamak için. Eğer kısa sürede çeviren program da var ise emin ol, o da bitrate'i düşürüyordur. Çamur gibi izlersin. İki üç sene bunlarla uğraştım da biliyorum. En sonunda WD Live HD aldım, dertler bitti. flv'lerin bazıları hariç sorunsuz.

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2012, Pzr 12:23:03 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

media playerdan memnun musun peki her uzantıyı görüntü kaybı yaşamadan oynatabiliyor mu bende almayı düşünüyorumda :)

çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
bu böyle sürüp gidecek
sana asla...

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2012, Pzr 22:40:59 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Açıkçası en güzeli Popcorn adlandırılan alet ama pahalı biraz. En önemli özelliği bilgisayar açmadan torrentle mükemmel çalışmasıdır. Ama ben her filmi seyretmediğimden, ayrıca premium upload üyeliklerim bulunduğundan, sadece torrent kullanmadığımdan, Emule falan da kullandığımdan bilgisayar gerekmekte. Neyse bu yüzden en kullanışlı ve fiyat olarak uygun olan WD HDTV Live kullanıyorum. Ha eğer unofficial firmware yükleyip de bu cihaza da torrent desteği kazandırabilirsin. Ayrıca nettenyoutube flickr'a herşeye bağlanabiliyorsun. 2 usb girişinin birine hard disk birine usb wireless takabilirsin yada benim gibi alete direk network kablosu da bağlayabilirsin. Uzantılara gelirsek bitrate, codec vs yüzünden bazı flv ve wmv uzantıları açamayabilirsin. Ama bunlar boyut olarak küçük ve düşük çözünürlüklerde olduğundan kısa sürede uygun formatlara çevirebilirsin. PS3'e çevirmeyle uğraşmazsın. Ama LCD'de HD film seyrettiğimiz için genelde HD olan içeriklerde falan sıkıntı hiç yaşamadım. Ayrıca sürekli güncelleştirmelerle düzeltme ve iyileştirilmeler yapılmakta. WD HDTV Live bile(eski model kalmıştır) 1080p ve 24 kare desteği sunmaktadır. Benim NVidia ekran kartlı hdmi çıkışlı Laptop'u bağladığımda bile fark yoktur görüntüde. Kullanımı basit güzel alet, altyazıyı geniş bir aralıkta eksi artı senkronize edebiliyorsunuz. 2 sene kadar evvel ilk aldığımda bazen kilitlenme sorunları oluyordu, daha sonraki firmwareler ile tamamen düzeltildi, yazılımsal sorunlardı. Yeni modellerinde çip ve donanım daha iyi olduğundan hiç sorunu yoktur. Bu aletler ayrıca DVD Iso okuyor ama Bluray iso konusunda bilgi sahibi değilim. Ayrıca PS3 için daha evvel çevirdiğim AVCHD, m2ts, vs vs uzantıları da açıyor. Mesela çevirirken daha evvel hatalı olan altyazı görmeyen m2ts veya AVCHD filmlere ismi aynı altyazıyı koyarak onu da okuyor. Ayrıca yeni nesil usb playerlı TVlerde çözülemeyen DTS codecleri kendisi çözerek hdmi'la televizyondan izliyoruz yada arkada optical çıkıştan ses düzenine verebiliyorsun. Benim için fevkalade bir alet. Tavsiye ederim.

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2012, Pzr 22:55:09 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Ben dosya indirmek için sadece torrenti kullanıyorum. Genelde mkv ve Mp4 uzantılı filmleri tercih ediyorum görüntüleri kaliteli oluyor. Özellikle mp4 uzantılı filmleri görüntü bozulmadan altyazı ile birleştirmek çok zor oluyor uzun süre beklemem gerekiyor. Piyasada bu aletin fiyatı ne kadar peki

çılgınca aşığım sana
ama demem, diyemem
bu böyle sürüp gidecek
sana asla...

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 5. sayfa (Toplam 6 sayfa) [ 78 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: