Zaman: 25 May 2012, Cum 02:22:55

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

7. sayfa (Toplam 10 sayfa) [ 146 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: PS3 te MKV leri altyazılı olarak oynatma rehberi-HAZIR
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2010, Sal 23:33:22 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

higher yazdı:
cevabın ıcın cok sagol bır daha denıycegım bakalım becerebılcekmıyım

Üstad senin probleme kesin çözüm, şurayı bir incele sorunun çözülmediyse mkv2vob 2.4.7 kullanıp buradaki ayarları yap. Seste arıza varsa tamir ediyor. Sen de altyazı yok direkt AVCHD yapıyor. Denedim, bendeki arızalı diye bahsettiğim dosya sorunsuz çalışıyor.
http://forum.donanimhaber.com/m_29597032/tm.htm

http://about.me/mgokmengungor

MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2010, Prş 01:22:51 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama mkv videoya MKV2VOB programı ile alt yazı ekledim ayarlarım linkte

http://rapidshare.com/files/370500971/MKV2VOB.JPG.html

programıa açıp bu ayarları yaptıktan sonra yeni bir klasör açıp içine videoyu (.mkv) ve aynı isimde olan alt yazısını (.srt) atıyoruz sonra klasörü programın içine atıyoruz ve kendiliğinden çeviriyor 1.2 gb dosyayı 5 dk. da yaptı sonra kendisi bir klasör oluşturuyor klasörden (AVCHD) klasörünü çıkarıyoruz sonra klasörü flashdiske atıyoruz sıra ps3 te flashdiski ps3 takıyoruz video bölümünden flashdiske geliyoruz ve (X) le üçgenle değil açıyoruz film açılıyor sonra üçgenle subtitlese gelip (X) ya basıyoruz ve alt yazı çıkıyor denemeyi lostta deneyebildim başka filimlerde deneyemedim görüntü kalitesinde kayıp varmı bilmiyorum anlayamadım deneyen olursa haber verirse sevinirim kolay gelsin tsmuxer de yapan varsa yazsın lütfen

MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2010, Çrş 13:32:49 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

ts muxer le cevırdım mı dts sabıt kalıyo bılgısayarda ızlıyorum ama gel gelelım bu ps3 denen ıllete taktınmı ses yok bunda baska bır ıs var ama anlayamadım ben
fılmın sesını dts ten ac3 e cevırınce ses verıyo ama dts varken ac3 u kım ısterkı
ne olur sankı mkv falan degılde sunu rahat rahat okuyucaz bıze dırek yazıdırp ızleyebılcegımız bır formatta yuklense fılmler yada programa fılmı atıp herseyıyle ızleyecek formata cevırse
cokmu sey ıstedım ne !

MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2010, Cum 14:36:11 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

3.YÖNTEM:EKSİK SATIRLI YANİ TAM 1280X720 YA DA 1920X1080 OLMAYAN FİLMLERİN ÇEVİRİLMESİ

arkadasım elımde face off 1280*544 mkv si var bunu yukarda yazdıgım yontemle cevırdıgım zaman alt yazıyı srt degıl pgs formatına cevırıyor kı bıldıgım kadarıyla ps3 pgs dıye bır formatı tanımıyo
sormak ıstedıgım su neden ıslemlerın sonucunda alt yazı srt degılde pgs olarak cıkıyor
bırde alt yazısı ıcınde gomulu olan mkvlerı m2ts ye cevırıp dvd ye sıgıcak sekılde bölen ama bunları yaparken alt yazı formatını srt den degıstırmeyen ornegın pgs yapmayan bır yol varmı
cevabın ıcın sımdıden tesekkurler

MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2010, Cum 19:16:39 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

eksik satırlıları çakarken dikkat ettiysen Textpad diye bir programla önce Unix UTF-8 yapman lazım. Sonra da bunu mkvmergeGUI programının içine atıyorsun filmi de atıyorsun. Altta general Track optionsları tüm film ve satırlar için default ve yes yapıyorsun. mkv'ye gömülü başka altyazı varsa onun tickini kaldırıyorsun. Program tek ses ve yazı seçiyor sonra da yukarıda global kısmından kesiyorsun. kaydettiğin yerde sadece mkv uzantılı filmler çıkıyor herhangi altyazı çıkmaz. Sonra mkv2vob programını açıp add directory kısmına gelip yeni çıkan filmlerin kayıtlı olduğu klasörü gösterip(içinde başka dosya olmaması için ben diğer programdaki filmleri waitings diye klasör yaptım ona kaydediyorum. source directory orayı gösteriyorum son çıktı içinde encoded diye klasör yaptım, destination directory olarak orayı gösterip ortada sağda add directory tıklıyosun.) En son sana m2ts uzantılı dosya verecek. Senin yanlış yaptığını sanıyorum eksik satırlılarla ilgili kısmı bir incele olmazsa ben san bir tane resimli hazırlayayım adım adım. Olmamasına yada senin dediklerinin olmasına imkan yok. Ben sürekli kullanıyorum..

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010, Pzt 18:24:20 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

sana senın anlattıgın yontem hatalı demıyorum yanlıs analama sakın
bende bır anormallık var onu anladım da nerde anormallık onu cozemedım
ben blueray fılm ındır dıye bır sıteden alt turkce alt yazısı ıcınde gomulu fılmler ındırıyorum fakat fılmler mkv mts ye cevırdıgım dede malum soyledıgım gıbı alt yazı pgs oluyor
eger boyle bır fılmı yanı turkce alt yazısı ıcınde gomulu bır fılmı ps3te nasıl ızyelebılecegımı anlatırsan ozellıkle resımlı cok sevınırım
bu arada cevabın ıcın sagol

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010, Pzt 20:08:54 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

1.YÖNTEM:TEK DVD YE SIĞAN TAM SATIRLI YANİ TAM 1280X720 YA DA 1920X1080 FİLMLERİN ÇEVİRİLMESİ

kardes bu yontemi yaptm ps3te film acılıyor ses falan hersey tamam alt yazı olmadı filmle falan ayni ismi ama olmadi

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010, Pzt 20:57:59 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

higher yazdı:
sana senın anlattıgın yontem hatalı demıyorum yanlıs analama sakın
bende bır anormallık var onu anladım da nerde anormallık onu cozemedım
ben blueray fılm ındır dıye bır sıteden alt turkce alt yazısı ıcınde gomulu fılmler ındırıyorum fakat fılmler mkv mts ye cevırdıgım dede malum soyledıgım gıbı alt yazı pgs oluyor
eger boyle bır fılmı yanı turkce alt yazısı ıcınde gomulu bır fılmı ps3te nasıl ızyelebılecegımı anlatırsan ozellıkle resımlı cok sevınırım
bu arada cevabın ıcın sagol

Üstad sen film işini seviyyor ve kullanıyorsun. Ben de mkv indirip sürekli izliyorum. Buradaki aslında yeterli ama karışık anlatılmış, ben sana adım adım kendi aldığım resimlerle sana gerçekten ayrıntılı bir anlatım hazırlayacağım, bu akşam hallederim. İnanamıyorum acaba senin işlemci yada codec sorunun mu var. Ben de XP yüklü notebook vardı onda ben de altyazı sıkıntısı çekmiştim. Şimdi ona Win7 çaktım düzgün çalışıyor.
Yukardaki soruna cevaben altyazı olayında yanlış yapıyorsun. Hocam bütün iş materyalleri PS3'e tanıtmakta. Altyazı çakılı dosya başka programla çakıldığı için sorun çıkarabilir ki birçok mkv içinde ingilizce altyazı çakılı gelmekte. Sen diğer çakılı altyazıyı mkvmergeGUI'ye atıp biçerken görüyorsun ya onun yanında kutucuğun işaretini kaldır. kendin sunuma uygun altyazıyı indirip eksik satırlı ise TextPad ile Unix> UTF-8 seçip kaydediyorsun sonra onu da mkvmergeGUI'nin içine at. onu kutusunu işaretle. altyazını üzerindeyken alttaki ayardan format specific options'dan UTF-8 seç. Tüm dosyaların üzerine tek tek gelip General Track Options'tan default yes seçeceksin. film ve ses dosyası eng(veya neyse) olacak altyazıyı ise tur seç. iki sesi veya iki altyazıyı gömülü bile olsa seçmez. Seçimler doğruysa zaten mkvmergeGUI'den mkv tek olarak çkıacak başka uzantıda harici dosya çıkmayacak. Sonra onu mkv2vobla tekrar işliyorsun. Buda dosyada çerçeveyi PS3'e göre ayarlıyor. Bunda da ayar önemli. Resim
Bunu ayarı da bu olacak. Bu anlattıklarım eksik satırlı iiçin. Sana resimli hepsini tek tek anlatan birşey yapıcam ama şimdi EZEL'e gidiyorum. Halledicem ama...

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2010, Pzt 21:08:16 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

xterya yazdı:
1.YÖNTEM:TEK DVD YE SIĞAN TAM SATIRLI YANİ TAM 1280X720 YA DA 1920X1080 FİLMLERİN ÇEVİRİLMESİ

kardes bu yontemi yaptm ps3te film acılıyor ses falan hersey tamam alt yazı olmadı filmle falan ayni ismi ama olmadi

Üstad sen açınca PS3'ten AVCHD açılıyor ya film açılınca altyazı bölümünden other seç. O da olmazsa altyazıyı algılamamıştır. dosyaları düzenleyen AVCHD_Me dosyasını içindeyken bir daha çalıştır ondan olmamıştır. (Tam satırlı seninki)Daha olmazsa tsMuxerGUI'de yazarken sende de iki altyazı varsa diğerinin kutucuğunu kaldır. Seçtiğin altyazının üstündeyken birşey yazmıyorsa tur diye seç. ve de sonuçta altta Output AVCHD disk diye çıkart. Çıkan dosyaları AVCHD diye klasöre atıp AVCHD_Me exe isimli dosyayı klasörün içine atıp çalıştır. Başka yolu yok, çalışacaktır.

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 03:29:51 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Eksik satırlı film çevrilmesini ayrıntısıyla vermeye çalıştım yalnız resimleri upload uzun sürecek diye rapide attım. Uçarsa yenileriz yarın da tam satırlıyı atarım. Bir ara da buraya eklerim resimli.
http://rapidshare.com/files/383229641/Eksik_Sat_rl__Film__evirme_Rehberi.rar.html

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 09:53:40 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

SONY Blu-Ray oynaticilarina MKV destegi getiriyor 3D destekli son oynaticisinda MKV destegi var bakarsiniz bir update ile PS3e de MKV destegi kazandirir

ama bana yaramayacak artik almis bulundum WDtv Live i :(

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 15:52:57 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

mgokmengungor kardesım gonderdıgın rapıdı ındırdım
sana sorum su
senın o anlattıgın yontemde fılme sonradan alt yazı yuklenıyor
benım sordugum ıse fılmın ıcınde hazırda olan turkce alt yazılı mkv yı (türkçe alt yazısı içinde gömülü ) ps3 te ızlenır hale nasıl getırıcegımız.
Tabı ben derdımı anlatamadıgım ıcın sende bana o yontemı gondermıssın sagolasın ama
benım olay bu eger bılıyorsan da yardımcı olursan harıka olucak

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 16:22:38 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

@higher aslında ilk başlarda gömülü altyazıyı da tickini kaldırmadan denemiştim ve aynı şekilde gelmişti, sorun olmamıştı. Tabi ingilizceydi. Ben hazır çakılı altyazı indirmiorum. Bir dene istersen. Ama zaten problem olsa bile indirdiğin her filmin altyazısını divxplanetin altyazılarından alıyorlar.Her filminkini bulabilirsin ve işlem olarak da farketmiyor program kendisi o altyazıyı ayrı görüyor aynı işlemi yapıyor, yani çakılı altyazı da olsa onu tekrar kendine göre çakıyor.bir de böyle dene bakalım noolacak?

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 18:36:39 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

MKVlerin PS3’te izlenebilmesi için satırlara göre iki ayrı tipte işlem yapılmakta

1- Eksik Satırlı 1280x…p yada 1920x…p gibi
2- Tam Satırlı 1280x720p yada 1920x1080p.

EKSİK SATIRLI FİLMLER VE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
Eksik satırlı filmleri dönüştürmede Altyazı için TextPad ve Dönüştürme için önce mkvmergeGUI ve sonra da mkv2vob kullanıyoruz. Linkler ilk sayfada mevcut olup güncellemeleri ve son sürümlerinin indirilmesi tavsiye olunur. Bilinmesi gereken en önemli şey programlar sadece bir ses ve altyazı dosyası oynatır. Bir tanesini seçmemiz gerekir. Eğer Türkçe dublaj varsa sadece onu da seçebilirsiniz, altyazıyı kaldırırsınız.
Resim
Dosyalar ilk önce bu şekilde
Resim
Önce altyazıyı TextPad programı ile Unix UTF-8 yapıyoruz. Bunun için açalım
Resim
Farklı kaydet diyoruz.
Resim
Buradan UNIX ve UTF-8 seçiyoruz-
Resim
Şimdi de önce filmi mkvmergeGUI programının içine atıyoruz.
Resim
İkincil ses ve çakılı altyazıları çıkarmak için kutucuk işaretlerini kaldırıyoruz.
Resim
Tüm dosyalar General Track Options’da kendi dil ismi, default, yes olacak.
Resim
Şimdi altyazıyı alıyoruz.
Resim
Resim
Yeni altyazının ticki bulunacak Language kısmı (tur) seçilecek.
Resim
Daha sonra da şu adımdanUTF-8 seçilecek.
Resim
Geldik bölme kısmına.Ben genelde 2300 M yapıyorum. Fat32 mevzusundan sorun çıkabiliyor. Tam bir disklik filmi tek DVD ye yazarsan okuyor. Flash’la sorun çıkarıyor.
Resim
Output’dan (ben karışmasın diye waiting diye klasör yaptım. Çünkü mkv2vob klasörün tamamını okuyor eğer birden çok part varsa. Başka klasörlerle karışıp hata çıkarmasın diye) oluşturduğumuz klasörü seçiyoruz.
Resim
Everything went fine yazdıysa bu programla işimiz bitti.
Resim
Dosyalar bu şekilde çıkıyor.
Resim
Mkv2vob programını açıyoruz ayarları bu şekilde olacak. DTS’i AC-3 e çeviriyorum ben, dosyalar büyüyor, siz çevirmek istemezseniz kutucuğun içini boş bırakın.
Resim
Add Directory diyiruz çünkü birden fazla dosya oluyor. Tek dosya varsa Add File seçip tek dosyayı gösterebilirsiniz. Nihayetinde en klasör seçmekle de aynı işi yapıyoruz. Sonra dosyaların çıkacağı yeri seçiyoruz.
Resim
Kaynak klasörü gösterip Add Directory’e basınca işlem başlıyor.
Resim
Önce DTS çevriliyor.
Resim
İşlem tamam…
Resim
Dosyalar bu şekilde çıkıyor. Başka herhangi dosya yok. Bu dosyaları ister belleğe atın ister veri diskine yazdırın, bunlar artık veri dosyası.

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2010, Sal 20:35:14 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

TAM SATIRLI FİLMLERİN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ VE YAZDIRILMASI

Tam Satırlı Filmler çerçevesi uygun olduğu için dakikalar içerisinde dönüştürülebilmektedir. Fakat Bootable bir şekilde yazılmalı yada bellekte yer almalıdır. tsMuxerGUI programıyla AVCHD diski yapılmak suretiyle dönüştürülür fakat izleme esnasında iki yöntem kullanılabilir. Birini seçmek gerekir. Yani dönüşüm kısmını aynı olup bellekle izlemek ve DVD diskinden izlemek için iki ayrı yöntem vardır. Bu da arşiv yapmak isteyenler için önemlidir. Eğer izleyip belli bir süre sonra silecekseniz AVCHD klasörü yaparsınız ki bu BluRay okuyucuyu kötü medya okumadan uzak tutar. Yada benim Bluray okusun deyip piyasadaki çakma BluRay’ler gibi menüsüz bir DVD’niz olur saklayabilirsiniz. Ben arşiv için ya mkvleri silmeyip gerektiğinde belleğe dönüştürüyorum. Yada AVCHD klasörü oluşturup belleğe attığımız klasörü veri diski olarak saklıyorum gerektiğinde belleğe atıp izliyorum.
İzleme kısmında aralarındaki yöntem farkına gelince AVCHD klasörü yapıp dosyaları içine Avchd_Me.exe programıyla beraber atıp exe’ye tıklayınca klasörleri buna göre düzenliyor. Bunu İkinci DVD’ye Yazma Yöntemiyle yazmak isterseniz işlemleri baştan yapmalısınız dosya düzeni bozuluyor DVD oynatmıyor. Bu kısmı çok önemli. Bundan önceki işlem basit.
tsMuxerGUI, ImgBurn, AVCHD_Me programları bize gerekli olan programlar.
Öncelikle dönüştürmeyi tsMuxerGUI ile yapıyoruz ve Programı açıyoruz
Resim
Programı açtıktan sonra film dosyasını içine atıyoruz öncelikle
Resim
Burada İlk Yöntemdeki gibi tek ses ve altyazı olmalı eğer, istemediğimiz altyazı veya ses varsa çıkarıyoruz. Bunu için yanındaki kutucuğun işaretini kaldırmak yeterli. Ve unutmadan AVCHD disk yapımını seçiyoruz.
Resim
Sonra istediğimiz altyazıyı alıp programın içine atıyoruz.
Resim
Burada üstte altyazıya tıklayıp kutucuğun işaretli olduğundan emin olarak üstünde “und” yazıyorsa alttan Language’den tur(Turkish) seçimini yapıyoruz
Resim
Burası önemli video PS3’te High @ 4.1 Level üstünde çalışmıyor, ben ne olursa olsun 4.1’e alıyorum.
Resim
Seste de “und” yazıyorsa onu da Eng veya Language herneyse onu yapın.
Resim
Burası da Bölme kısmı bu önemli AVCHD’ de yapsak DVD’ye de yazsak büyük dosyaları bölmeliyiz. (Genelde güzel sunumlar 7 GB veya üstü. Avatar 720p sunum 11 GB idi tam satırlı.) Eğer DVD yazacaksanız 4.000-4.300 GB seçebilirsiniz. Ama bellekte fat32 mevzusu yüzünden 2.300 GB’ dan falan bölmelisiniz. Bu arada tam satırlıların kötü tarafı bu. Bazı tam satırlıları bu konu yüzünden 1. Eksik Satırlı Yöntemiyle uzun yoldan veriye çevirdim. Verileri arka arkaya görüyor. Belleğe 11 GB tüm filmi partlar halinde atıyorsunuz ama bunda Klasörde yapsanız yazsanız da tek film partını gösterebiliyorsunuz. Her klasöre tek part yada her DVD’ye tek part. (Resimde yanlışlık yapmamışım ama dizi olduğu için bölünecek dosya büyüklüğü normalde AVCHD klasör olursa 2.300 GB, DVD’ye yazacak olursanız 4.200GB gibi olabilir)
Resim
Burada altyazı font seçimi. Ben bunu kullanıyorum. Bottom of Screen de iyi düzeyde.
Resim
En son kaydedilecek yeri seçiyorsunuz.
Resim
Program çalışıyor.
http://yfrog.com/9hadsz11hj
Sonuçta DVD’lerdeki gibi iki klasör çıkıyor. Kontrol için BDMV’ye girin film burada.
Resim
Streamin altında bulunan filmi bir oynatın hata yoksa devam

TAM SATIRLI FİLMLERİN İZLENMESİ

Başta bahsettiğim gibi dönüşen filmi nasıl izleyeceğimize karar vermemiz gereken iki yöntem var. AVCHD Klasörü yapmak yada DVD’ye yazmak…
1- AVCHD Klasörü yapmak:
Bunun için bilmemiz gereken BDMV>STREAM’in içinde her seferinde tek m2ts uzantılı part olabilir. Her part için ayrı ayrı bu işlemi yapmalıyız. Her bir seferde diğer partları ayrı bir yere atıp tek part bırakmalıyız.
Resim
Programdan çıkan ve içinde tek film partı bıraktığımız BDMV , CERTIFICATE ve elimizde bulunan AVCHD_ME. Exe dosyalarını oluşturacağımız boş AVCHD Klasörüne taşıyoruz.
Resim
Klasörün içine girip AVCHD_Me.exe dosyasına tıklıyoruz. Dosyalar otomatik olarak yeniden adlandırılıyor.
Resim
Artık belleğe bu klasörü atarak açınca da altyazı menüsünden other’ı seç (Yanlışlıkla ses yazmışım Resimde)

1- BDMV ve CERTICATE Dosyalarını DVD’ye Yazmak:
Bunun için bilmemiz gereken BDMV>STREAM’in içinde her seferinde tek m2ts uzantılı part olabilir. Her part için ayrı ayrı bu işlemi yapmalıyız. Her bir seferde diğer partları ayrı bir yere atıp tek part yazdırmalıyız. İlk programdan klasörler çıktıktan sonra asla AVCHD_Me dosyasını KULLANMAMALIYIZ.
Resim
İlk Programdan klasörle çıktıktan sonra AVCHD_Me dosyasını asla kullanmadan ImgBurn Programını açıyoruz. Dosya ve Klasörleri diske yazmak istiyoruz.
Resim
Burada klasöre göz atma kısmından BDMV ve CERTIFICATE dosyalarını seçiyoruz ayrı ayrı (Yine yanlışlıkla alttakini de işaretlemişim sadece BDMV ve CERTIFICATE dosyaları olacak)
Resim
Görüldüğü gibi
Resim
Sonra seçeneklerden Dosya Sistemi UDF ve UDF’nin 2.50 seçeneğini işaretliyoruz.
Resim
Olay burada UDF etiketi(Label) AVCHD yazmalısınız aksi halde PS3 tanımayacaktır.
Her şey tamamsa Yazdırın.
Ben bu şekilde kullanıyorum.

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 7. sayfa (Toplam 10 sayfa) [ 146 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: