TAM SATIRLI FİLMLERİN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ VE YAZDIRILMASI
Tam Satırlı Filmler çerçevesi uygun olduğu için dakikalar içerisinde dönüştürülebilmektedir. Fakat Bootable bir şekilde yazılmalı yada bellekte yer almalıdır. tsMuxerGUI programıyla AVCHD diski yapılmak suretiyle dönüştürülür fakat izleme esnasında iki yöntem kullanılabilir. Birini seçmek gerekir. Yani dönüşüm kısmını aynı olup bellekle izlemek ve DVD diskinden izlemek için iki ayrı yöntem vardır. Bu da arşiv yapmak isteyenler için önemlidir. Eğer izleyip belli bir süre sonra silecekseniz AVCHD klasörü yaparsınız ki bu BluRay okuyucuyu kötü medya okumadan uzak tutar. Yada benim Bluray okusun deyip piyasadaki çakma BluRay’ler gibi menüsüz bir DVD’niz olur saklayabilirsiniz. Ben arşiv için ya mkvleri silmeyip gerektiğinde belleğe dönüştürüyorum. Yada AVCHD klasörü oluşturup belleğe attığımız klasörü veri diski olarak saklıyorum gerektiğinde belleğe atıp izliyorum.
İzleme kısmında aralarındaki yöntem farkına gelince AVCHD klasörü yapıp dosyaları içine Avchd_Me.exe programıyla beraber atıp exe’ye tıklayınca klasörleri buna göre düzenliyor. Bunu İkinci DVD’ye Yazma Yöntemiyle yazmak isterseniz işlemleri baştan yapmalısınız dosya düzeni bozuluyor DVD oynatmıyor. Bu kısmı çok önemli. Bundan önceki işlem basit.
tsMuxerGUI, ImgBurn, AVCHD_Me programları bize gerekli olan programlar.
Öncelikle dönüştürmeyi tsMuxerGUI ile yapıyoruz ve Programı açıyoruz

Programı açtıktan sonra film dosyasını içine atıyoruz öncelikle

Burada İlk Yöntemdeki gibi tek ses ve altyazı olmalı eğer, istemediğimiz altyazı veya ses varsa çıkarıyoruz. Bunu için yanındaki kutucuğun işaretini kaldırmak yeterli. Ve unutmadan AVCHD disk yapımını seçiyoruz.

Sonra istediğimiz altyazıyı alıp programın içine atıyoruz.

Burada üstte altyazıya tıklayıp kutucuğun işaretli olduğundan emin olarak üstünde “und” yazıyorsa alttan Language’den tur(Turkish) seçimini yapıyoruz

Burası önemli video PS3’te High @ 4.1 Level üstünde çalışmıyor, ben ne olursa olsun 4.1’e alıyorum.

Seste de “und” yazıyorsa onu da Eng veya Language herneyse onu yapın.

Burası da Bölme kısmı bu önemli AVCHD’ de yapsak DVD’ye de yazsak büyük dosyaları bölmeliyiz. (Genelde güzel sunumlar 7 GB veya üstü. Avatar 720p sunum 11 GB idi tam satırlı.) Eğer DVD yazacaksanız 4.000-4.300 GB seçebilirsiniz. Ama bellekte fat32 mevzusu yüzünden 2.300 GB’ dan falan bölmelisiniz. Bu arada tam satırlıların kötü tarafı bu. Bazı tam satırlıları bu konu yüzünden 1. Eksik Satırlı Yöntemiyle uzun yoldan veriye çevirdim. Verileri arka arkaya görüyor. Belleğe 11 GB tüm filmi partlar halinde atıyorsunuz ama bunda Klasörde yapsanız yazsanız da tek film partını gösterebiliyorsunuz. Her klasöre tek part yada her DVD’ye tek part. (Resimde yanlışlık yapmamışım ama dizi olduğu için bölünecek dosya büyüklüğü normalde AVCHD klasör olursa 2.300 GB, DVD’ye yazacak olursanız 4.200GB gibi olabilir)

Burada altyazı font seçimi. Ben bunu kullanıyorum. Bottom of Screen de iyi düzeyde.

En son kaydedilecek yeri seçiyorsunuz.

Program çalışıyor.
http://yfrog.com/9hadsz11hjSonuçta DVD’lerdeki gibi iki klasör çıkıyor. Kontrol için BDMV’ye girin film burada.

Streamin altında bulunan filmi bir oynatın hata yoksa devam
TAM SATIRLI FİLMLERİN İZLENMESİ
Başta bahsettiğim gibi dönüşen filmi nasıl izleyeceğimize karar vermemiz gereken iki yöntem var. AVCHD Klasörü yapmak yada DVD’ye yazmak…
1- AVCHD Klasörü yapmak:
Bunun için bilmemiz gereken BDMV>STREAM’in içinde her seferinde tek m2ts uzantılı part olabilir. Her part için ayrı ayrı bu işlemi yapmalıyız. Her bir seferde diğer partları ayrı bir yere atıp tek part bırakmalıyız.

Programdan çıkan ve içinde tek film partı bıraktığımız BDMV , CERTIFICATE ve elimizde bulunan AVCHD_ME. Exe dosyalarını oluşturacağımız boş AVCHD Klasörüne taşıyoruz.

Klasörün içine girip AVCHD_Me.exe dosyasına tıklıyoruz. Dosyalar otomatik olarak yeniden adlandırılıyor.

Artık belleğe bu klasörü atarak açınca da altyazı menüsünden other’ı seç (Yanlışlıkla ses yazmışım Resimde)
1- BDMV ve CERTICATE Dosyalarını DVD’ye Yazmak:
Bunun için bilmemiz gereken BDMV>STREAM’in içinde her seferinde tek m2ts uzantılı part olabilir. Her part için ayrı ayrı bu işlemi yapmalıyız. Her bir seferde diğer partları ayrı bir yere atıp tek part yazdırmalıyız. İlk programdan klasörler çıktıktan sonra asla AVCHD_Me dosyasını KULLANMAMALIYIZ.

İlk Programdan klasörle çıktıktan sonra AVCHD_Me dosyasını asla kullanmadan ImgBurn Programını açıyoruz. Dosya ve Klasörleri diske yazmak istiyoruz.

Burada klasöre göz atma kısmından BDMV ve CERTIFICATE dosyalarını seçiyoruz ayrı ayrı (Yine yanlışlıkla alttakini de işaretlemişim sadece BDMV ve CERTIFICATE dosyaları olacak)

Görüldüğü gibi

Sonra seçeneklerden Dosya Sistemi UDF ve UDF’nin 2.50 seçeneğini işaretliyoruz.

Olay burada UDF etiketi(Label) AVCHD yazmalısınız aksi halde PS3 tanımayacaktır.
Her şey tamamsa Yazdırın.
Ben bu şekilde kullanıyorum.