Zaman: 25 May 2012, Cum 02:24:09

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Ps3 ten HDCP siz Lcd de görüntü sağlama
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2010, Çrş 23:53:22 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Olayı özetlemek gerekirse Xbox 360'ın aksine Playstation 3'te monitörlerden görüntü alabilmek için monitörün HDCP protokolünü desteklemesi gerekiyor. Aletin işlevi kısaca şu özellikle HDCP protokolu desteklemeyen monitörler için monitöre VGA çıkışından 1080p(1920x1080) ye kadar "gerçek" görüntü veriyor arkadaşlar.(Herhangi bir yukarı ölçekleme-upscale söz konusu değildir)

PS3 için bağlantıyı kullandığımdan PS3 e göre çıkan component kablosunu XCM VGA BOX'ın component tarafına bağlıyorsunuz. Ardından monitörle VGA'Box'ı vga girişlerinden bağlıyorsunuz aletin üzerinden "Component" tercihini yaptık mı görüntümüz gelmeye başlıyor.

Öncelikle söylemeliyimki HDCP destekli monitörü olmayanlar hiç panik yapmasın, yeni monitör almalarına da gerek yok bana kalırsa bunun gibi bir alet varken(LCD/CRT monitörünüzün contrastı düşük falan değilse yada wide-screen değilse, kısacası bu eksikliklerden rahatsız değilseniz).

Alınan görüntü HDCP protokolünü destekleyen monitörümden aldığım görüntüyle birebir diyebilirim sanırım.

Bir tuhaflık, Monitörüm 1650x1050 çözünürlükte fakat VGA box monitörüme 1216x684p yollayabildi en fazla(720p de açılıyor) Galiba monitörümün 16/10 ratio'suna göre bir ölçekleme yaptı diye düşünüyorum.

1080p açmayı denediğimde monitörüm Out of Range diyor. Aslında 1050p'ye düşürücü ölçekleme-downscale yapabilirdi.

1216.684p de yeterli bir çözünürlük pek bir kusuru yok sadece yazılar çok yakından bakarsanız kaydığını görüyorsunuz. Bunun dışında aletteki tek sorun bazen kullanırken ani dalgalanmalar olabiliyor(genelde PS3'ü ilk açtığınızda) fakat oyuna girdiğinizde yada menüde biraz oyalandığınızda alet kendi kendini toparlıyor ve bir daha sorun yaratmıyor. Bu sorun çogu kişide oluyordu sanırsam.

(Yukarıda bahsettiğim native 720p de değil de 684p de görüntü alıyorum derken bu olay sadece kullandığım monitörüme özeldir, diğer monitörlerde böyle bir sorunla karşılaşmadım)

Sonuç : Yeni LCD monitöre para vermek istemeyenler için her monitörde (tüplü/lcd farketmeksizin) harika bir cihaz, mükemmel görüntü kalitesi.

Resim

Mesaj Başlığı: Re: Ps3 ten HDCP siz Lcd de görüntü sağlama
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2011, Pzr 17:22:17 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

ben xcm mega cool vga box aldım ve LG flatron e2240s monıtorume vga dan guzelce bagladım ps3'ü ancak görüntüde bozulmalar meydana gelıyor bazen mesela gta IV oynarken guzel denılebılır goruntuye ancak medal of honor oynarken goruntu tam ekrana oturmuyor vs sorunlar ile karsılastım.Şöyle bır durumda var compement kablo orjinal degılmıs ondanda kaynaklanıyor olabılırmı acaba :S

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 2 mesaj ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: