Zaman: 25 May 2012, Cum 11:28:14

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [ 57 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: the_greywolf İnceleme Editörü ( SAİT GÜLSOY )
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:31:11 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Tarihl 23 Şubat 1985, yer İstanbul Şişli bir bebek dünyaya gelir. Boyu çok kısa ve kilosu çok düşük olan bu âdemoğlu görenleri hayrete düşürür ve “yaşayacak mı ki bu” sorularının üstünden 23 yıl devirerek bugünlere gelmiştir. Şu sıralar, değişik yazarlık deneyimleri üzerinde durmakta ve bir e-dergi projesi üzerine kafa yormaktadır. Ara sıra sinemaya gider, bol kitap okur, eğer adam olursa halı saha maçı yapalım diye kıvranır. Bu âdemoğlu ben oluyorum. Ve hayatımı memleketim Giresun ile İstanbul arasında git gel yaparak geçiriyorum şu sıralar.

Liseye kadar inek öğrenci sıfatıyla okul birincilikleriyle onurlandırdığım ailemi lisede hüsrana boğarak rezil bir dört yıl geçirdim. Eğitim hayatımın bana kattığı tek pozitif olay İngilizcemdir. Hazırlık sınıfının sonlarına doğru İngilizce derslerindeki sıkıntım beni yazmaya yöneltmiştir ve en fazla şiir alanında olmak üzere elimin vardığı her edebi alanda üretmeye çalışmaktayım.

Yurdumun tüm gençleri gibi ÖSS mağduruyum, eğitim sistemimize her açıdan mualifim. Kocaeli işletme bölümünü sene uzatmadan 4yılda 2008 mezunu olarak tamamlamış bulunmaktayım ama hedefimde Sosyolog olarak akademik kariyer yapmak var.

Gelelim video oyunlarıyla haşır neşir olmama ve bu konudaki görüşlerime. Sitedeki kardeşlerimi ve ağabeylerimi bu bölüm ilgilendirecektir ziyadesiyle; ne kadar bu yazımda kendimi tanıtıyor olsam bile.

Yine yurdum oyuncu kitlesinin maruz kaldığı aile içi dışlanma ve toplumda bağımlı muamelesine maruz kalma figürlerinden birini temsil etmekteyim. Ebeveynlerimle aramdaki 40yaşlık fark durumumu daha da çekilmez hale getiriyor.

Bıkmadan usanmadan anlatıyorum ben de “hala çocuk musun da oyun oynuyorsun” diye soranlara bu işin oyun olmadığını. Eğlence sektörünün bir parçası ve aynı zamanda da bir sanat dalı olduğunu anlatırım. Nasıl kitap sektörü, sinema sektörü var ise bir de oyun sektörü olduğunu ve azımsanmayacak derecede saygı gördüğünü yurt dışında dile getiriyorum. Bazı oyunların hedef kitlesinin direkt yetişkinler olduğunu örnek veriyorum. İnanıyorum ki yakın bir gelecekte üstümüzdeki bu baskıyı yıkacağız. Kültür bilinci yüksek bir toplum genç nüfusumuzda saklı.

Gelelim konsol ve oyun tecrübelerime, oyun türleriyle ilgi ve alakama.

Tetrisle başladı oyun kavramım; bir İstanbul-Giresun seyahatinde otobüste bir büyüğün elime tutuşturduğu tetrisle, ardından onun rekorunu kırmamla ve aldığım övgülerle. Ardından komşumun “kara kutu”suyla joystick parçaladığımız yıllar başladı. Gazeteden kuponla aldığım 8bit konsolum ise beni psx e kadar götürecekti. Arada NES ve SegaMegaDrive konsollarını es geçiyordum fakat arkadaşlarımdan nasipleniyordum onları da.

Playstationla tanışmam Capitol alışveriş merkezinde oldu. Orta son sınıftaydım o zaman ve fifa98 in demosu vardı vitrindeki ekranlarda. O zamanın en cezp edici oyunu, tam anlamıyla ilk 3D futbol oyunu. O oyun aldırdı bana makineyi, kendi harçlıklarımla aldım playstationumu. CD-RW almak için sattığım günü de asla unutmam.

Üniversiteyi kazanamadığım sene, yani liseden mezun olduğum sene tüm aile başıma höykürürken ben artık ps2 almam lazım diye kıvranıyordum. Rahmetli teyzem yolladı parasını ve seneye kazanacaksın o sınavı dedi bana. Memnuniyetle kazandım ben de.

PS2 oyun tarihinin en başarılı oyun konsoludur ve hala bende başköşede durmakta, PS3 e kafa tutuyor bazen; çağırıyor kendine ve “benimle oyna” diye şarkılar söylüyor başköşedeki yerinden kimi zaman.

2008 Mart ayı ise siyah inci ps3 ile tanıştığım an oldu. Geldim eve tüplü TV ye bağladım Uncharted oynadım. Sonra arkadaşımın öğrenci evimizdeki monitörüne bağladık ps3 ü ve harika bir son sene yaşadık üniversitede. Ah bir de geçen sene pes08 güzel olsaydı diyorum geriye dönük tek hayıflanma olarak.

Oyun türleriyle alakama gelince, spor ve motor sporları oyunlarını oynamak isterim hep. Fanatik yaklaşmayı sevmem, çok beğendiğim oyunları bile bazen yeni sezonlarını yerden yere vurduğum olur. ( Bu senenin yüzkarası FM 09 mesela ). Strateji oyunlarını kolay olduklarında oynayabiliyorum sadece, RPG ve FRP leri de keza aynı şekilde. Ama bu oyunları iyi oynayan insanların muhabbetlerini dinlemek ve bazen kapışmalarını izlemek çok zevkli oluyor. FPS türünü sevmiyorum ama neredeyse bütün fps leri oynuyorum ve birçoğunu da bitirdim. Sevmememin nedeni midemin oyun motorlarını kaldırmıyor olması, en fazla yarım saat dayanabiliyorum sonrasında dinlenmem gerekiyor. Call of Duty bu klasmandan ayırıyorum, nedendir bilinmez COD4 ü tek oturmaya bitiriştim hiç gözlerimi ve midemi etkilemeden.

Kendimi böylece tanıttıktan sonra gelelim son noktamızı koymaya. İnceleme yazılarında ve kısmet olursa bazı deneysel yazılarda görüşmek dileğiyle. Herkese hayırlı olur inşallah bu görevim. Kalın sağlıcakla.

yeni sitemiz ---> http://www.selectdergisi.com/

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:34:11 
Amatör Oyuncu
Amatör Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Hayırlı olsun sait abi :wink:

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:38:03 
Turnuva Organizatörü
Kullanıcı avatarı

the_greywolf, Hayırlı olsun abi ;) :P

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:39:13 
Haber Editörü
Kullanıcı avatarı

Sait abim hayırlı uğurlu olsun çok sevindim, Yeni görevinde başarılar diliyorum. =D> :)

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:40:18 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Saitcim hayırlı olsun

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:40:38 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

hayırlısı olsun =D>

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:44:15 
Site Kurucusu
Kullanıcı avatarı

aramıza hoş geldin, güzel yazılarını bekliyoruz. =D>

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:46:05 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

hayırlı olsun the_greywolf, bu site senden çok şeyler bekliyor:D

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:46:38 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

the_greywolf, :roll: hiç haberim olmadı Saitim. hayırlı olsunn.. kalemine, zevkine ve fikirlerie çok güveniyorum ve saygı duyuyorum.. hayırlı olsun kardeşim..

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:47:15 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Hayırlı olsun kardeşim, incelemelerini bekliyoruz.Sıcak sıcak bir inceleme yoldadır umarım.

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 19:55:46 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

asu92, OguzGuner, crazy_rb, sağolun kardeşlerim
ilkermorat, sağol abim...
Karpuzcu, MGTPSBJK, burhanmizrak, sağolun hocalar...shokan, eyvallah...

Karpuzcu, abi sana e-dergi demiştimya... bu akşam msj geçedcem sana; güzel gelişmeler var...

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 20:09:03 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

the_greywolf, tamamdır kardeşim hazırım ben her türlü yardıma varım.

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 20:40:10 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

hayırlı olsun dostum

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 20:46:39 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Emo_1907, eyvallah...

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2008, Cum 20:58:49 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Ooo sitenin elit leri yavaş yavaş sitede hakkı olan yerlere geliyor.... hayırlı olsun :wink:

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 4 sayfa) [ 57 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: