Zaman: 25 May 2012, Cum 12:12:14

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Hangisini Kullanıyorsunuz?
 A-Türknet  13%  13%  [ 1 ]
 B-TTnet  50%  50%  [ 4 ]
 C-Smile Adsl  25%  25%  [ 2 ]
 D-Süper Online  0%  0%  [ 0 ]
 E-Biri Adsl  0%  0%  [ 0 ]
 F-Uydunet  13%  13%  [ 1 ]
Toplam oy : 8

Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: TTNET Fiber (GİBİ) İnternet
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 18:54:03 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

TTNet, fiber internet adı altında vermeye başladığı hızlı internet bağlantısını, özel bir kampanyayla sunuyor. Kampanyaya göre, hangi paketi satın alırsanız alın, ilk üç ay boyunca indirimli fiyatlardan hizmet alınacak, geri kalan 21 ay ise normal fiyat tarifesi üzerinden ücretlendirecek. Yani bu kampanyadan yararlanmak için 24 aylık kullanım taahhütü vermek gerekli.

TTNet'in "fiber internet" adını verdiği hızlı internet hizmetinin kampanyalı ve normal fiyat listesi şu şekilde:

Paket----------------------------İlk Üç Ay-------------Sonraki Aylar
FiberNET 32 MBit 10 GB kota------3 ay x 19,99 TL-------43 TL
FiberNET 50 MBit 15 GB kota------3 ay x 29,99 TL-------69 TL
FiberNET 100 MBit 20 GB kota-----3 ay x 49,99 TL-------99 TL
FiberNET 32 MBit Limitsiz----------3 ay x 34,99 TL-------79 TL
FiberNET 50 MBit Limitsiz----------3 ay x 54,99 TL-------109 TL
FiberNET 100 MBit Limitsiz---------3 ay x 94,99 TL-------149 TL

Buraya kadar her şey güzel görünüyor. Ama işin detay kısmına girmeye başladıkça, kafa karıştıran çok sayıda ayrıntıdan bahsetmek mümkün...

TTNet' in fiber internet hizmeti, aslında bildiğiniz fiber internetten biraz farklı. TTNet sitesindeki sık sorulan sorular kısmından alıntı yapalım: "FiberNET santrale kısa mesafelerdeki abonelere yüksek bant genişliği sunulabilen internet hizmetidir. TTNET Fiber İnternet hizmeti VDSL2 teknolojisi ile sunulmaktadır."

Yani TTNet'in fiber interneti, Superonline'ın fiber interneti gibi değil, VDSL üzerinden çalışıyor. Zaten bu hizmeti almak için, ADSL'de olduğu gibi, bir telefon hattına ihtiyaç duyuluyor. Bilinen fiber internet hizmetinde ise böyle bir zorunluluk yok.
Bir diğer detay ise verilen hızlarda gizli. Yine TTNet'ten alıntı yapalım: "Belirtilen hızlar, ulaşılabilecek maksimum hızları temsil etmektedir. Söz konusu bu hızlar, kullanılan bilgisayarın durumu, telefon hattının kalitesi, santral yoğunluğu, santrale uzaklık, merkezi cihazların performansı ve modem / router performansı gibi faktörlerden etkilenir. Sunucuların performansına bağlı olarak, bu hızlara her zaman tek download ile erişilemeyebilir, paralel (aynı anda farklı sitelerden) dowload gerekebilir." Yoruma gerek yok, bundan siz ne anlıyorsanız doğru olan odur...

TTNet, telefon kullanmayanlar için "yalın internet" seçeneği de sunuyor. Ama bu seçeneği seçenler, mevcut ücretlere 15 TL daha eklemek zorunda. Yani telefon kullanmasanız da bu ücreti ödemeniz şart...
TTNet'in fiber hizmeti, geleneksel ADSL modemlerle alınamıyor, modemlerde VDSL desteği olmalı. Dileyenler, abonelikle birlikte yeni modemlere de uygun bir fiyat karşılığında ulaşabiliyor.

Kota ya da yeni moda adıyla "adil kullanım limiti" artık hayatımızın bir parçası. Sadece TTNet değil, Superonline ya da 3G hizmeti veren mobil operatörler bile bu ikisinden birini mutlaka kullanıyor. Ama TTNet, fiber (gibi) internetinde pek de cömert davranmamış.

Geleneksel anlamda kotalı paketlerden bahsetmeyeceğiz, orada zaten her şey açıkça belli. Ancak limitsiz paketlerde yer alan "adil kullanım limitleri" biraz düşündürücü. Örneğin 32 MBit Limitsiz pakette adil kullanım noktası olarak 50 GB belirlenmiş. 50 ve 100 MBit paketlerde ise bu rakam 100 GB'a çıkıyor. Eğer adil kullanım noktasına ulaşırsanız, hızınız, bir sonraki fatura dönemine kadar 1MBit'e düşüyor. Tüm paketlerdeki upload hızı ise, hangi paket olursa olsun 1 MBit ile sınırlı...
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tüm internet sağlayıcılar bu adil kullanım limitini farklı isimlerle uyguluyor. Ancak Superonline'ın fiber internet hizmetini ele alırsak, TTNet'in belirlediği oranlar düşük kalıyor. Superonline, 20 MBit internet için 100 GB, 50 MBit internet için 250 GB ve 100 MBit internet için 500 GB sözü veriyor.

TTNet'in verdiği adil kullanım limitleri güncel internet şartlarında ne kadar yeterli, bunun kararını siz verin...

Alıntıdır (CHIP)
-----------------------------------------------------------------------------------
Yararı olur diye paylaşmak istedim bilgiden zarar çıkmaz=). Ayrıca anketede katkıda bulunup memnuniyetiniz konusunda yorum yaparsanız değiştirmek isteyen arkadaşlar fikir sahibi olur şimdiden teşekkürler=)

COD BO, COD MW1, COD MW2, Silent Hill Homecoming, DMC4, Pes 2011, FarCry 2, F.E.A.R. 2 Project Origin, NFS Undercover, RE5 Gold, RE: Code Veronica X, GT5, RDR + Undead Nightmare, İnfamous, İnfamous: Festival Of Blood, Killzone 3, Dead Nation, Little Big Planet, GOW Collection, GOW III, MOH, MOH Frontline

Mesaj Başlığı: Re: TTNET Fiber (GİBİ) İnternet
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 18:58:44 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Bildiğimiz "Mbit'e kadar" olayı bu, 10 dakikalığına full hız kullandırıyor, sonra 10 gün boyunca 56k modemmiş gibi yerlerde sürünüyor. Hepsi para tuzağı. Öyle ki sitelere bile girilmez hale geliyor bazen, ohaa diyor insan sanki internet yeni keşfedilmiş ve oturmamış bir sistemmişçesine saçmalamaya başlıyor net hızı. En pahalı ve en yavaş internet denilen şey bu işte.

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 19:02:07 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Bide verdikleri kotalar ya o hızda o kotayı 3 saattemi ne dolduruyomuşsun zaten :?: :D. Bide bilindiği gibi fiber internet için fiber kablo denilen içinde bakır olmayan farklı bir kablo kullanılıyor ve bu kablo nerde varki sen fiber internet vercem diyosun, bakır kablodan fiber vercem diyo resmen adamlar :^o :)

En son Real_DisasteR tarafından 13 May 2011, Cum 19:08:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

COD BO, COD MW1, COD MW2, Silent Hill Homecoming, DMC4, Pes 2011, FarCry 2, F.E.A.R. 2 Project Origin, NFS Undercover, RE5 Gold, RE: Code Veronica X, GT5, RDR + Undead Nightmare, İnfamous, İnfamous: Festival Of Blood, Killzone 3, Dead Nation, Little Big Planet, GOW Collection, GOW III, MOH, MOH Frontline

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 19:07:08 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İnternet çok ucuzmuş gibi birde kota veriyorlar bu "erişilemeyen süper hız paketlerine". Biz başka bir ülkede yaşıyor olsak, bunların hepsi gerçekten erişilebilir hızlar olduğu gibi kota sınırı olmaz + fiyatı 2 katı ucuz olur.

Millet resmen hayatını yaşıyor anasını satim, biz burada hem sömürülüyoruz hem de sürünüyoruz. Boşuna mı sevmiyorlar dışardan bakınca bizi, herşey mantıksız, alınan tüm kararlar yumurta beyinli ve ilkelce. İlk insanlar bile daha zekice işler yapıyordu. :x

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 20:35:14 
Çaylak Oyuncu
Çaylak Oyuncu
Kullanıcı avatarı

adamım başımızda hep löp löpçüler var :) :)

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 21:31:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Öyleler adamım, tam bir löp löpçü bunlar :D

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 23:10:50 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Muhtemelen bu pakette de kotayı aşsan dahi hızı düşürmüyorlardır deneyen var mı hiç?

MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011, Cum 23:45:42 
Profesyonel Oyuncu
Profesyonel Oyuncu
Kullanıcı avatarı

FiberNET 32 MBit Limitsiz----------3 ay x 34,99 TL-------79 TL

bu tarifeyi gördüğümde direk telefona sarıldım...
çünkü 4 Mbit limitsiz (gerçek limitsiz) tarifedeyim ve 80 ödüyorum.
uzatmayayım telefondaki zat 50 GB limitli olduğunu yumurtladı sonunda.
internet sayfanızda neden limitsiz yazıyorsunuz? diye sorduğumda da kem küm etti falen falan filem
ulan kendimi zor tutuyorum ana avrat dümdüz gidesim geliyor şurda.
şurda gidememem burda gidememem anlamına gelmiyor tebe :mrgreen:

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 00:55:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

nedir bu internetten çektiğimiz ya!bıktım artık valla bıktım.berbat ötesi bir internet bağlantısını dünya paraya satıyorlar.sözde 8mb limitsiz kullanıyorum,gün içinde 2 mb i geçmiyor,belki gece 1-2 gibi 7 mb leri buluyo okadar.50 kere aradım dopingi arıza kaydı oluşturmaktan bıkmadılar ama hala düzelme yok.bizde sorunsuz olarak 8mn verildiği görünüyor diyo hız testi yapıyorum 700 kb çıkıyo!arkadaş bu ne rezillik ya.

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 00:56:40 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Dostlar ben şuanda Türknetin 8 gigabite kadar kotasız (aylık 15 gbayttan sonra hız düşer diyolar=p) pakedini ayda 25 tlye kullanıyorum 10 ay boyunca 25 tl sonra 49a çıkıcak. Şimdi aslına bakılırsa bütün firmalar aynı alt yapıdan yani ttnetin kablolarından hizmet verdiğine göre hepsi aynı mok diyebiliriz dimi?=)

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 00:59:08 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

HaLiTR3 yazdı:
nedir bu internetten çektiğimiz ya!bıktım artık valla bıktım.berbat ötesi bir internet bağlantısını dünya paraya satıyorlar.sözde 8mb limitsiz kullanıyorum,gün içinde 2 mb i geçmiyor,belki gece 1-2 gibi 7 mb leri buluyo okadar.50 kere aradım dopingi arıza kaydı oluşturmaktan bıkmadılar ama hala düzelme yok.bizde sorunsuz olarak 8mn verildiği görünüyor diyo hız testi yapıyorum 700 kb çıkıyo!arkadaş bu ne rezillik ya.

Abi devlete en çok bu yüzden kızıyorum halkı çok fena düdükletiyolar bu namussuzlara yaa bi kere sabit ücret kalkmalı adam gibi hilesiz internet sağlanmalı bu memlekette yaa :oops:

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 01:03:49 
Efsanevi Oyuncu
Efsanevi Oyuncu
Kullanıcı avatarı

Real_DisasteR yazdı:
Dostlar ben şuanda Türknetin 8 gigabite kadar kotasız (aylık 15 gbayttan sonra hız düşer diyolar=p) pakedini ayda 25 tlye kullanıyorum 10 ay boyunca 25 tl sonra 49a çıkıcak. Şimdi aslına bakılırsa bütün firmalar aynı alt yapıdan yani ttnetin kablolarından hizmet verdiğine göre hepsi aynı mok diyebiliriz dimi?=)

hocam gigabite değilde mbit diyelim ona :) birde super online ın hizmeti olan quick net ttnet in alt yapısını değil kendi alt yapısını kullanıyor :!: son olarakta aylık 15 gb sınırı 25 gb a yükseltildi.

Saygılar...

_________________________________[N]aked [K]ing Klanı_________
ResimResim

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 01:04:23 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Memleketimi seviyorum ama bu memlekette herşey bu internet olayı gibi :D Vergiler şunlar bunlar, kendi ülkemizin kendi bölgemizin doğal kaynakları için bile, okyanus ötesindeki ülkelerden daha fazla vergi veriyoruz. Halbuki kaynaklar bizim dibimizde, bizim en az vergiyi ödememiz gerekirken en fazlasını biz ödüyoruz. Ondan sonrada çıkıp diyorlar ki Türkiye bu yıl şu kadar gelir elde etti, ulan o geliri kimden elde ettin kendi milletini soydunda elde ettin. Sanki dışardan kar ettin.

... tayyip s.ktir git artık yeter milleti 10 yıldır bu yalanlarla becerdiğin.

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 01:05:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

düşünsene hocam adam bana 1 mb anca hız veriyor ama 8 mb parası alıyor,bi yolunu bulucaklar arkadaş bana o ay ortalama kaç mb hız veriyorlarsa o kadar para alıcaklar,tek kelimeyle insanları kekelemek için kurulmuşlar hizmet bahanenin dik alası.ah ulen fiberoptik bi gelsin buralara kurtulyım şu eziyetten

MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011, Cmt 01:25:02 
PSTürk Bağımlısı
PSTürk Bağımlısı
Kullanıcı avatarı

Aslında santral ile olan yakınlıgınıza bağlı bir durum bu. Benim ptt ile aramda 5 bina gibi bir mesafe var interneti birinci elden aldığım için oraya 100mbit bile bağlasam büyük ihtimal sonuna kadar sömürürüm interneti

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 2 sayfa) [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: